חגית בת-אליעזר, שגרירת יקום תרבות לאירועים, ממליצה

על פסטיבל “באר שירה” השלישי בבאר-שבע

“באר שירה” – שם מוצלח לפסטיבל שירה, שמתכתב עם שם העיר “באר שבע” בה הוא נערך, ומהדהד את “באר חלב באמצע עיר” מתוך “שירה” מאת חזי לסקלי. פסטיבל באר שירה הראשון, שנמשך לאורך 3 ימים התקיים בדצמבר 2018.

כרזת פסטיבל ״באר שירה״  הראשון
כרזת פסטיבל ״באר שירה״ הראשון

קבוצת מארגני הפסטיבל כללה את המשוררים ופעילי השירה תושבי באר שבע וסביבתה יבחר גנאור, יואב איתמר, ורד טוהר, דנה בן זקן, יורית מורג. לרגל ייסודו של פסטיבל חדש בישראל, אלי אשד, העורך הראשי של “יקום תרבות”, ראיין את יבחר גנאור, מיוזמי “באר שירה”, ולאחר הפסטיבל יואב איתמר פירסם את רשמיו כאן באתר.

פסטיבל “באר שירה” השני, שהתקיים בדצמבר 2019,

פסטיבל “באר שירה” השני, שהתקיים בדצמבר 2019, זכה לסקירה בעיתונות המקומית.

כרזת פסטיבל ״באר שירה״ השני
כרזת פסטיבל ״באר שירה״ השני

ואז פרצה תקופת הקורונה, שמנעה כינוסים המוניים. עם זאת, קבוצת מארגני הפסטיבל המשיכה ליזום ערבי שירה. בתחילת 2022 נערכו בעיר העתיקה של באר שבע אירוע בנושא “בגד”, בהנחייתו של גנאור, ואירוע בנושא “מדבר” בהנחייתו של יואב איתמר. השתתפתי בערבי הקריאה האלה, יחד עם משוררים מכל קצווי הארץ. אלו היו אירועים שהצטיינו באווירה שירית-חגיגית חמה.

בעומר התקיימה הסדרה “רגע לתשרי” – סדרת מפגשים שעוסקים בשירה בהקשר של הימים הנוראים. האירועים הופקו על ידי קבוצת “באר שירה” בשיתוף קהילת מגן אברהם בעומר.

כרזת מפגשי ״רגע לתשרי״
כרזת מפגשי ״רגע לתשרי״

אחד השיאים של “רגע לתשרי”, היה ערב סליחות מוזיקלי בשילוב שירי משוררים. הערב שילב קטעים מהסליחות, שירים מולחנים בביצוע “נגן אברהם”, והקראת שירי משוררים שונים.

עם החזרה לשגרת ההתקהלויות, יתקיים בעיר העתיקה של באר שבע פסטיבל באר שירה השלישי בימים שלישי עד חמישי 14-16 בפברואר.

כרזת פסטיבל ״באר שירה״ השלישי
כרזת פסטיבל ״באר שירה״ השלישי

שני הפסטיבלים הראשונים התקיימו בדצמבר, ואילו הפסטיבל “באר שירה” מספר 3 יערך בתחילת שנת 2023. הוא יציין את השנה האזרחית החדשה, שתבוא על כולנו לטובה, ויסתנכרן עם סיפרת היחידות שלה.

הפסטיבל יכלול שבעה מפגשי משוררים, שתי סדנאות כתיבה, ערב מחווה למשורר ארז ביטון, וערב מחווה למשוררת חבצלת חבשוש. הכניסה לכל האירועים ללא תשלום, אבל יש צורך להירשם מראש. הקישורים להרשמה מצויים באתר הפסטיבל, בו גם מפורטת תוכנית הפסטיבל.

בסיום הפסטיבל תתקיים חגיגת הקראת שירה בהשתתפות עשרות משוררים מכל רחבי הארץ בנושא “על שפת”. האירוע יערך בפארק קרסו למדע, מוזיאון המדע הגדול בארץ, שגם הוא ממוקם בעיר העתיקה של באר שבע, כשהעתיק והעתיד, השירה והמדע מתחברים.

הפוסט הקודםבלש תרבות :ראיון עם ד”ר אלי אשד בעברית וברוסית
הפוסט הבא“עם” של יצחק גווילי: השיר השבועי עם אילן ברקוביץ׳
בוגרת האוניברסיטה העברית במתמטיקה ומדעי המחשב, ומוסמכת הטכניון במתמטיקה. עובדת בתעשית המחשבים. למדה בסדנאות לשירה בהנחייתם של דליה רביקוביץ, רבקה מרים, ויעקב בסר. פרסמה ארבעה ספרי שירה: "השקת ספינת צפייה" (2008), "התנסויות" (2012), "בעזרת חברים" (2016), "כח משיכה" (2020). מתרגמת שירים מרוסית ומאנגלית, מפרסמת רשימות ביקורת על ספרי שירה, על סרטים, ועל הצגות תיאטרון. יוזמת ומנחה אירועי שירה.
תחומי הענין הספרותיים שלי מאז ילדותי היו מדע בדיוני ופנטזיה, בתחילת המאה ה-21 גיליתי מחדש את הקומיקס, ובפרט את המנגה והאנימה. קיבלתי תואר ד"ר בפיסיקה מאוניברסיטת תל-אביב, בתחום האסטרופיסיקה. אך מאז שנת 2000 אני עוסק בתחום הסביבה, במסגרת בית הספר לסביבה ולמדעי כדור הארץ באוניברסיטת תל-אביב. כמו כן, עבדתי במרכז הבינתחומי לחיזוי טכנולוגי שליד אוניברסיטת תל-אביב המתמחה בעתידנות.

השאר תגובה

אנו שמחים על תגובותיכם. מנגנון האנטי-ספאם שלנו מייצר לעתים דף שגיאה לאחר שליחת תגובה. אם זה קורה, אנא לחצו על כפתור 'אחורה' של הדפדפן ונסו שוב.

הזן את תגובתך!
הזן כאן את שמך

14 + חמש עשרה =