חגית בת-אליעזר, שגרירת יקום תרבות לאירועים, ממליצה על

תערוכת הרחוב ״גדרות מחייכות״

גדרות מחייכות” זהו מוזיאון רחוב קהילתי לאומנות ביפו. במסגרת עבודות הרכבת הקלה הוצבו גדרות לאורך שדרות ירושלים. הגדרות מחייכות, כי כבר שנה, מאז ספטמבר 2020 נתלים עליהן ציורים וצילומים בשלבים. ביום שישי 24.9.2021 התקיימה השקה של השלב ה-16. בכל שלב מצטרפות 20-30 עבודות חדשות, וכולן תישארנה תלויות כל זמן הימצאן של הגדרות, עד לסיום הקמת נתיב הרכבת הקלה.
“גדרות מחייכות” – זהו מיזם אומנותי של חברי קהילת בית הבאר ביפו, ובכך הוא מצטרף לרשימת פרויקטים בעולם, הפועלים למען שינוי סביבה אורבנית באמצעות אמנות. כל אמן, המשתתף בפרויקט, מקבל בד בגודל 150/100 עליו הוא מבצע את עבודתו, ועליו להגיש אותה לפחות שבוע לפני מועד השקת השלב.

ציור צבעוני שמח בתערוכת הרחוב ״גדרות מחייכות״. צילום - חגית בת-אליעזר
ציור צבעוני שמח בתערוכת הרחוב ״גדרות מחייכות״. מזכה – חגית בת-אליעזר

הגדרות המקושטות נמתחות לאורך כ-50 מספרי בתים: מתיאטרון גשר בשדרות ירושלים 9 עד להצטלבות עם רחוב יהודה הימית – שדרות ירושלים 59. ישנן לפחות 2 גדרות במקביל – בכל מסלול של השדרה, ולמקטעים יש עוד 2 גדרות התוחמות את אי התנועה המרכזי של שדרות ירושלים.
בין העבודות על הגדרות ישנן גם כאלה המשלבות שיר ודימוי – צילום או ציור – המתכתב אתו. צילמתי שתי עבודות כאלה, הנמצאות בשדרות ירושלים 24, בהן הצייר רפי פרץ מלווה שיר מאת ניקולא יוזגוף אורבך באחת מהן, ושיר מאת סמדר שרת בעבודה השנייה.

צילום שיר מאת ניקולא אורבך בתערוכת הרחוב ״גדרות מחייכות״. צילום - חגית בת-אליעזר
צילום שיר מאת ניקולא אורבך בתערוכת הרחוב ״גדרות מחייכות״. מזכה – חגית בת-אליעזר
צילום שיר מאת סמדר שרת בתערוכת הרחוב ״גדרות מחייכות״. צילום - חגית בת-אליעזר
צילום שיר מאת סמדר שרת בתערוכת הרחוב ״גדרות מחייכות״. מזכה – חגית בת-אליעזר

השקת השלב ה-16התקיימה בנוכחות האומנים המשתתפים, אשר שמחו להצטלם ליד עבודותיהם. לדוגמא, ניקולא יוזגוף אורבך ליד שירו.

ניקולא יוזגוף אורבך ליד שירו בתערוכה. קרדיט ניקולא אורבך
ניקולא יוזגוף אורבך ליד שירו בתערוכה. מזכה לניקולא אורבך

ורות לב ארי ליד הצילום שלה לשירו של זוהר טשרטוק.

רות לב ארי ליד שירו של זוהר טשרטוק בתערוכת ״גדרות מחייכות״. קרדיט גדרות מחייכות
רות לב ארי ליד שירו של זוהר טשרטוק בתערוכת ״גדרות מחייכות״. מזכה לגדרות מחייכות

השקת השלב ה-17 מתוכננת ליום שישי 22 באוקטובר, כפי שנאמר בדף האירוע בפייסבוק.

יואב ויכסלפיש ממליץ על

הספר “מי באש – לאונרד כהן במלחמת יום הכיפורים” של מתי פרידמן

כריכת הספר ״מי באש - לאונרד כהן במלחמת יום הכיפורים״ של מתי פרידמן
כריכת הספר ״מי באש – לאונרד כהן במלחמת יום הכיפורים״ של מתי פרידמן

מלחמת יום הכיפורים הפכה כבר בראשיתה לטראומה לאומית, ורבים האמינו שהשמדת המדינה הצעירה מתקרבת. לאחר מספר ימים הצליח צה”ל להתגבר על ההלם הראשוני ולצאת למתקפת נגד, ואמנים רבים גויסו לשם העלאת המוראל של החיילים שאיבדו את יקיריהם, וחשו עצמם בסכנת מוות בסיני וברמת הגולן. פרט לישראלים הגיעו לישראל יהודים מפורסמים מחו”ל, כמו הזמר הצרפתי אנריקו מסיאס, הקומיקאי האמריקאי דני קיי, וכן הזמר הקנדי לאונרד כהן (מוכר בשם הזה, מבחינת הגייה עדיף “לנארד”).
הקנדי היה אז בן 39, על סף גיל 40, ונחשב לעוף מוזר. הוא הגיע בטיסה מאתונה לאחר שהות ארוכה באי היווני הידרה, בו רכש בית, בזמן שכבר היה אב. כהן נסע לבסיסי חיל האוויר ברמת דוד ובחצור, ובהמשך לסיני, שם הופיע לצד הכוכבים של אז, כמו אושיק לוי, אילנה רובינא, ומתי כספי, וניסה להרים את המוראל באמצעות שירים מלנכוליים ובלדות רומנטיות כמו “SUZANNE” ו-“Bird on the Wire”.
בעזבונו נמצאו קטעים שכתב בישראל ב-1973, אשר מתארים את האירועים מנקודת מבטו, ומתרחשים בתל אביב ובבסיסים השונים. כהן הופיע בפני חיילים מותשים והלומי קרב, ללא הודעה מראש, ולא מילא פונקציה של “צוות הווי ובידור”, אלא של יהודי שחש באותם רגעים צורך לסייע למגיני המדינה, שחלקם לא הכירו אותו. הוא כתב בהשראתם את השיר “Lover, Lover, Lover”, שמאוחר יותר הוקדש לחיילים משני צדי המתרס, ערבים ויהודים. הסיטואציה של המלחמה ביום הכיפורים הובילה לכתיבת השיר המפורסם “Who by Fire” בהשראת תפילת “ונתנה תוקף”.
המחבר הצליח להגיע לעזבונו של כהן, שהלך לעולמו ב-2016, ולשלוף ממנו תיאורים בגוף ראשון של הביקור בישראל, כולל אזכורים לבתי קפה בתל אביב ופגישות עם כוכבי בידור. את ההופעות כהן לא תיעד, ולכן המחבר מתבסס על ראיונות עם חיילים ואמנים שהיו שם, וכך משחזר את הימים ההם בסיני ובגולן, ואירועים שרק מי שנכח בהם עשוי לזכור.
הוצאת דביר, 236 עמודים.

הפוסט הקודםרבותיי, ההיסטוריה חוזרת
הפוסט הבאלהוציא את הצווחות המושתקות עם שלומית ליר – השיר השבועי עם אילן ברקוביץ’
בוגרת האוניברסיטה העברית במתמטיקה ומדעי המחשב, ומוסמכת הטכניון במתמטיקה. עובדת בתעשית המחשבים. למדה בסדנאות לשירה בהנחייתם של דליה רביקוביץ, רבקה מרים, ויעקב בסר. פרסמה ארבעה ספרי שירה: "השקת ספינת צפייה" (2008), "התנסויות" (2012), "בעזרת חברים" (2016), "כח משיכה" (2020). מתרגמת שירים מרוסית ומאנגלית, מפרסמת רשימות ביקורת על ספרי שירה, על סרטים, ועל הצגות תיאטרון. יוזמת ומנחה אירועי שירה.
יליד 1974. בעל תואר שני בפילוסופיה. עיתונאי ספורט ועורך. חובב קולנוע ישראלי.
תחומי הענין הספרותיים שלי מאז ילדותי היו מדע בדיוני ופנטזיה, בתחילת המאה ה-21 גיליתי מחדש את הקומיקס, ובפרט את המנגה והאנימה. קיבלתי תואר ד"ר בפיסיקה מאוניברסיטת תל-אביב, בתחום האסטרופיסיקה. אך מאז שנת 2000 אני עוסק בתחום הסביבה, במסגרת בית הספר לסביבה ולמדעי כדור הארץ באוניברסיטת תל-אביב. כמו כן, עבדתי במרכז הבינתחומי לחיזוי טכנולוגי שליד אוניברסיטת תל-אביב המתמחה בעתידנות.

השאר תגובה

אנו שמחים על תגובותיכם. מנגנון האנטי-ספאם שלנו מייצר לעתים דף שגיאה לאחר שליחת תגובה. אם זה קורה, אנא לחצו על כפתור 'אחורה' של הדפדפן ונסו שוב.

הזן את תגובתך!
הזן כאן את שמך

14 + 12 =