ניסים כץ, עורך מדור הפרוזה של "יקום תרבות" ממליץ על

הספר "הארכיברית" \ ענת לוין (הוצאת "אפיק", 2015)

אחרי שהספר הנהדר הזה זכה לשבחים מקיר לקיר על ידי מרבית המבקרים, ואחרי שנעטר בפרסים, הגיע תורי הצנוע להמליץ על הפנינה הספרותית הזו. קצת באיחור אבל עדיף מאוחר מאשר לעולם לא, כמאמר הקלישאה. ענת לוין המשוררת הולכת בדרכם של משוררים אחרים כגון אלמוג בהר, מתי שמואלוף, יחזקאל נפשי ונורית זרחי, ועושה את המעבר משירה לפרוזה (שאגב אני מטיף לו המון שנים ובכל הזדמנות במקרה של משוררים מוכשרים, טובים וראויים). המעבר כאן נעשה בצורה וירטואוזית, יפה ונקייה כמעט מטעויות של רומן ביכורים. אז מי שעדיין לא קרא – אל תחמיצו את הספר הזה.

חגית בת אליעזר, שגרירת "יקום תרבות" באירועים ומופעים בכל רחבי הארץ ממליצה על

אירוע השירה – ערספואטיקה 27

כולי עלמא – Kuli Alma הוא בר ומועדון, חלל מוזיקלי ותרבותי רב-קומתי, מתחת למפלס מדרכת מקווה ישראל 10 בתל אביב, וכולו הוצף על ידי אלף (1,000!) צעירים שבאו לערב של ערספואטיקה 27. אירועי השירה בהנהגתה של המשוררת עדי קיסר התחילו בינואר 2013, מתקיימים מדי חודש-חודשיים, ומושכים קהל הולך ורב. בערב הזה, ה-27 במספר, קראו רק משוררות: סיון שיקנאג'י, לורן מילק, מרסל מוסרי, מי-טל נדלר, אינס אליאס, לירון אוחיון, עדי קיסר, חני כבדיאל, ריטה קוגן, תהילה חכימי. זוהי העדפה מתקנת לעומת ערבי שירה אחרים, שבהם המשוררות המשתתפות הן במיעוט. אישית, השיקול נראה לי זר לשירה, שהרי היא ממדעי הרוח, ולא מדע מדויק סטטיסטי. הקהל היה מעורב היטב, שמח וחוגג. לא הורגשה כל "ערסיות": תמהיל המשוררות היה מאוזן ושם האירוע באנגלית שאינה מבחינה בין האותיות א' ו- ע' – נקרא Ars Poetica  – כשמו של ספרו הקלאסי של הורטיוס הרומי על אומנות הפיוט מהמאה הראשונה לפני הספירה.

ובחזרה לימינו-אנו, חגיגות הערספואטיקה יימשכו באירוע מספר 28. מומלץ ביותר לחוות את האווירה סביב השירה ולשם כך לעקוב אחרי הפרסומים בדף ה-facebook של עדי קיסר.

נוסף על כך, המלצה גם על ההצגה "המלט" של מאור זגורי
מאור זגורי הוא במאי, מחזאי, שחקן ומורה לתיאטרון, יוצר הסדרה המצליחה "זגורי אימפריה".
 בשנת 2008 סיים את לימודי המשחק בבית הספר לאמנויות הבמה של מכללת סמינר הקיבוצים, ובקיץ 2015 עיבד וביים, עבור הצגת הסיום של מחזור 2013-15 של תלמידי המשחק בבית הספר לאמנויות הבמה בסמינר הקיבוצים, את הלהיט השקספירי "המלט" בצורה ייחודית וחתרנית עד כדי הפיכתה
 ל"המלט של זגורי" – בפי יודעי התיאטרון הישראלי.
 הכרטיסים לאותן הצגות ספורות שהועלו בקיץ אזלו במהירות ונבצר ממני לראות את המחזה, אך לשמחתי ולשמחת שוחרי התיאטרון – "הבימה" אימצה את "המלט של זגורי" ומעלה אותו בסוף נובמבר ובתחילת דצמבר. הזדרזו לשים את ידכם על הכרטיס – כל עוד הדבר אפשרי.

השאר תגובה

אנו שמחים על תגובותיכם. מנגנון האנטי-ספאם שלנו מייצר לעתים דף שגיאה לאחר שליחת תגובה. אם זה קורה, אנא לחצו על כפתור 'אחורה' של הדפדפן ונסו שוב.

הזן את תגובתך!
הזן כאן את שמך

תשע עשרה − שלוש =