כל יום שישי יקום תרבות מפיצה שבועון ובו הפניות למאמרים שפורסמו בשבוע החולף, ולעיתים למאמרים שפורסמו ביקום בשנים קודמות באותם נושאים שנדונו בשבוע הזה. השבוע הבאנו מאמרים שפורסמו ביקום תרבות בעבר על דרך בורמה ועל חג השבועות.

להלן השבועון מיום שישי האחרון, ה-26 מאי 2023: אירוע פו,אירוע ״נכון״,שבועות,מכון גנזים,אביטוב על בן נתן,פינקוס,ביאליק,דרך בורמה,ימיני על קפאח,ד״ר שריר על איבר-על-שבב,והמלצות.

שבועון יקום תרבות

תחרות השירה “רוח החופש” ותחרויות “פו 2023” הסתיימו, הזוכים פורסמו גם עבור רוח החופש וגם עבור תחרויות פו 2023.

“יקום תרבות” קיים השבוע אירוע על הסופר אדגר אלן פו, ובו חולקו הפרסים לסיפורים ברוחו של פו לנוער ולמבוגרים. ראו מי זכה בתחרויות והסרטה של ההרצאות באירוע.


כן התקיים השבוע אירוע של כתב העת הספרותי “נכון” על עתיד  מדינת ישראל, בהשתתפות ד”ר אלי אשד. את ההרצאה של ד”ר אשד על עתידה של ישראל לפי הספרות העולמית והעברית תמצאו מהדקה ה-38 של האירוע.


לרגל חג השבועות החל השבוע הנה מאמר של ד”ר אלי אשד על רות המואביה בקולנוע.


קראו סיפור קומיקס של הצייר אשר דיקשטיין על פי סיפור שבועות.

מאמר על צייר הסיפור ראו כאן.


אדיבה גפן, הסופרת ומנהלת מכון “גנזים” לשימור הספרות העברית שבו נשמרים כתבי היד והטיוטות של גדולי הספרות העברית מאז המאה ה-19, מתארת את המכון במאמר מיוחד לחג.


ירון אביטוב בממואר על המתרגם והעורך איתן בן נתן ועל מאבקו לפרסם תרגום בעברית של המשורר הרומאי מרטיאליס.


ירמי פינקוס בסיפור קומיקס על טיפולים קוסמטיים.


לציון מלאת 150 שנה להולדתו של המשורר הלאומי חיים נחמן ביאליק החוקרת פרופסור זיוה שמיר מספרת את הסיפור העומד מאחורי שירו היוצא דופן “ראיתיכם בקוצר ידיכם” שבו תקף גוף ציבורי. האם הייתה זאת קבוצת סופרים או מפלגה פוליטית מהימין?


את השיר המפורסם עצמו קראו כאן.


בשבוע הבא ימלאו 75 שנה לגילוי דרך בורמה ערב ה-28 לדצמבר 1948. לציון המועד הנה המאמר המקורי של העיתונאי מנחם תלמי על גילוי הדרך מ-1949.

קראו גם את שירו של נתן אלתרמן על הפורצים.


ואת סיפורו של יהודה סלוא “איש הפלמ”ח” הנותן תיאור אגדי של גילוי הנתיב בעזרתה של דמות מקראית מפתיעה.


ד״ר בת-ציון ימיני כותבת על ספרה של ד״ר אסתר קאפח ״הרמוניה בטבע״ ובפרט השיר ״חישוקים של קשת״.

ובענינים של ההווה ואפילו העתיד, ד״ר לימור שריר כותבת על ההבטחה הגדולה הטמונה במערכות איבר-על-צ׳יפ organ on a chip והדפסת תלת-מימד של רכיבים רפואיים, ואפילו רקמות.

ולבסוף המלצות אנשי יקום תרבות לסוף השבוע.

אנו מקווים שתיהנו,

מערכת “יקום תרבות”


קיראו על חידושים באתר גם בדף הפייסבוק שלנו.

אתם מוזמנים להיכנס באופן קבוע לדף האירועים שלנו שבו יש תיעוד של האירועים הספרותיים והתרבותיים שערכה עמותת יקום תרבות לאורך השנים  מ-2010 ואילך.

https://www.yekum.org/2019/07/רשימת-האירועים-שקיימה-עמותת-יקום-תרבו/

אנו מזמינים את ציבור הסופרים לשלוח לפרסום סיפורים שזכו בעבר בפרסים ספרותיים.

https://www.yekum.org/2021/02/פירסום-סיפורים-זוכים-בתחרויות-הודעה-ל/

רשימה של סיפורים כאלו שפורסמו ב”יקום תרבות” תוכלו למצוא כאן.

https://www.yekum.org/2021/02/פירסום-סיפורים-זוכים-בתחרויות-הודעה-ל

אתם מוזמנים גם להיכנס לדף פרויקט הסיפור התנ”כי וההיסטורי שלנו שבו אנחנו מביאים סיפורים קלאסיים וחדשיים ואף עכשוויים על תולדות עם ישראל בימי התנ”ך ולאורך הדורות.

הפוסט הקודםאיום חדש: לוחמים אויגורים בגבול סוריה
הפוסט הבאמי היו הסיקריים
תחומי הענין הספרותיים שלי מאז ילדותי היו מדע בדיוני ופנטזיה, בתחילת המאה ה-21 גיליתי מחדש את הקומיקס, ובפרט את המנגה והאנימה. קיבלתי תואר ד"ר בפיסיקה מאוניברסיטת תל-אביב, בתחום האסטרופיסיקה. אך מאז שנת 2000 אני עוסק בתחום הסביבה, במסגרת בית הספר לסביבה ולמדעי כדור הארץ באוניברסיטת תל-אביב. כמו כן, עבדתי במרכז הבינתחומי לחיזוי טכנולוגי שליד אוניברסיטת תל-אביב המתמחה בעתידנות.

השאר תגובה

אנו שמחים על תגובותיכם. מנגנון האנטי-ספאם שלנו מייצר לעתים דף שגיאה לאחר שליחת תגובה. אם זה קורה, אנא לחצו על כפתור 'אחורה' של הדפדפן ונסו שוב.

הזן את תגובתך!
הזן כאן את שמך

שבע עשרה + שתיים =