לוגו של סיפור הקומיקס ״יוסקה מאיור״
לוגו של סיפור הקומיקס ״יוסקה מאיור״

לפניכם החלק השני של סיפור הקומיקס החשוב והמקיף ביותר שפורסם אי פעם על תקופת קום המדינה, “יוסקה מאיור”, שכתב דב זיגלמן ואייר גיורא רוטמן. זהו גם סיפור הקומיקס הרציף הארוך ביותר שפורסם אי פעם בעברית בעיתוני הילדים. אם ניתן לדבר על קומיקס ישראלי שביצע צעדים לכיוון “הסיפור ההיסטורי האפי” ו-“הרומאן הגראפי הראשון בעברית”, הרי זהו הסיפור.
זהו סיפור מצוייר שפורסם במגזין “הארץ שלנו” במהלך השנים 1972 – 1973, ב-81 חלקים בכרכים של תשל”ב –תשל”ג, החל מ- 24.1.1972. חלק א׳ פורסם בחוברות 20-51 תשל״ב, וחלק ב׳ וחוברות 1-51 תשל״ג.

את חלק א’ של הסיפור קיראו כאן.

החלק השני עוסק ביוסקה במלחמת העצמאות. בסיפור משתתף יוסקה בקרבות על גוש עציון, במסעות השיירות לירושלים הנצורה תחת פיקודו של משה דיין, ולבסוף בסיום הסיפור מגלה עם ידידיו את דרך בורמה שמשחררת את ירושלים מהמצור.

\

תמונה שגיורא רוטמן הכין במיוחד עבור תערוכה של מוזיאון הקריקטורה והקומיקס בחולון עבור ״יוסקה מאיור״
הפוסט הקודםרשומות על סוגת המערבון ומה שהוא יכול להיות
הפוסט הבאמי היה מגלה “דרך בורמה”? השוואה דיון וניתוח של הגירסאות השונות
גיורא רוטמן
יליד 1947 בתל אביב. נשוי, אב לשניים וסב לשלושה. מצייר מגיל 5 וציורים אלו פורסמו ב"דבר לילדים". עם תום השירות הצבאי, לימודי ארכיטקטורה בטכניון בחיפה. במקביל יצר סיפורי קומיקס עבור "הארץ שלנו". קומיקס הרפתקני בסגנון ריאליסטי. בדרך כלל עלילות עם רקע היסטורי. רובם סופרו וצויירו על ידו. כמה סיפורים צייר עבור ״יריב אמציה״, הוא הסופר פנחס שדה. כמה מסיפוריו נוצרו ביחד עם חברו הוותיק דב זיגלמן, ביניהם הקומיקס הארוך "יוסק'ה מאיור", שבו העבירו דרך גיבור אחד את מלחמת העצמאות. בשנות ה- 70, ה- 80 וה- 90 יצר קומיקסים רבים במקביל לפיתוח משרד האדריכלות שלו. כמו כן אייר ספרים, בפרט כ- 24 ספרי חסמב"ה של הסופר יגאל מוסינזון המנוח, אתו היה בידידות אמיצה. כיום מוביל את משרד רוטמן-א.ב. אדריכלים ומתכנני ערים, ביחד עם אשתו אתי, בנו יואב, ובתו מאיה.
דב זיגלמן
גרפיקאי  בוגר SCHOOL OF VISUAL ARTS בניו-יורק. דב זיגלמן וגיורא רוטמן היו בשנות השבעים הכותבים והמאיירים הבולטים והפופולאריים ביותר של שבועון הילדים “הארץ שלנו”. זיגלמן כתב ופרסם גם את ״בעקבות האוצר הטורקי״. https://www.yekum.org/2015/12/בעקבות-האוצר-התורכי-%E2%88%92-האוצר-האמיתי-הו/

השאר תגובה

אנו שמחים על תגובותיכם. מנגנון האנטי-ספאם שלנו מייצר לעתים דף שגיאה לאחר שליחת תגובה. אם זה קורה, אנא לחצו על כפתור 'אחורה' של הדפדפן ונסו שוב.

הזן את תגובתך!
הזן כאן את שמך

19 − 7 =