חיה הררית על שער המגזין "העולם הזה" בתקופת שיא פרסומה.

חיה הררית, שחקנית ישראלית שזכתה לכמה הצלחות בהוליווד, הלכה לעולמה השבוע ב-3 בפברואר 2021 בגיל 89.

בראשית שנות השישים היא נחשבה לכוכבת הישראלית הגדולה ביותר בהוליווד, לצד אילנה עדן וזיוה רודן, שהתפרסמו בעיקר בסרט התנ"כי "סיפורה של רות", ונחשבו בישראל במשך זמן מה למתחרות שלה בהוליווד.

חיה הררית כיכבה בסרט הוליוודי גדול בהרבה מהשתיים האחרות, למעשה הסרט ההוליוודי הגדול, המפורסם, והמצליח ביותר עד עצם היום הזה שבו כיכבה שחקנית ישראלית.

זהו "בן חור" בכיכובו של צ'רלטון הסטון ובבימויו של ויליאם ויילר, שזכה ל-11 פרסי אוסקר. שיא שלא נשבר במשך שנים רבות ( עד לכתיבת שורות אלו ב-2021 רק שני סרטים נוספים הצליחו להשתוות לשיא הזה וגם הם לא שברו אותו: "טיטאניק" של ג'ימס קאמרון מ-1997" ו"שר הטבעות 3 -שובו של המלך" של פיטר ג'קסון מ-2003)..

כתוצאה הפכה הררית למפורסמת במשך שנים בהוליווד ובעיקר בישראל.

חיה הררית על שער השבועון העולם הזה, מגזין שהקדיש עמודים רבים לתיעוד הקריירה הוליוודית שלה.

היא התפרסמה לראשונה כשחקנית תיאטרון ובין השאר בלטה במחזמר התנכי מ-1951 "מלכת שבא " מאת סאמי גרונמן בעיבוד חיים חפר בתיאטרון הקאמרי.

הצגת הקאמרי מ-1951 "מלכת שבא" אברהם בן יוסף (מימין) בתפקיד המלך שלמה  חיה הררית עומדת ברקע מאחור. יד בן צבי אלבום אלבום: אברהם בן יוסף . ואסתר לבית מרגלית
יישוב: יד בן צבי

ראשית הקריירה הקולנועית שלה הייתה בסרט תנ"כי של 20 דקות בשם "יצחק ורבקה", או "רבקה ואליעזר", בבימויו של בן עויזרמן, מ-1953. הסרט היה באורך של 20 דקות, ונועד ליצוא לטלביזיה האמריקנית, ולכן דיבר אנגלית. בסרט זה, שהיה הסרט הישראלי הצבעוני הראשון, כיכבו על רקע המדבר אברהם בקר בתור אברהם אבינו, מאיר ינאי כיצחק, וחיה הררית כרבקה אשת יצחק.

אבל היא תיזכר הודות לשלושה סרטים אחרים.

פוסטר הגירסה באנגלית של הסרט "גבעה 24 אינה עונה" בכיכובה של חיה הררית

הראשון הוא הסרט הישראלי "גבעה 24 אינה עונה", בבימויו של הרולד דיקינסון מ-1955, על מלחמת העצמאות. סרט המביא את סיפורם של שלושה לוחמים ולוחמת שנהרגו בקרב גבורה על גבעה, ונחשב לסרט הישראלי החשוב והבולט הראשון.

דיווח על הסרט גבעה 24 אינה עונה ותמונות מהסרט

צפו בסרט "גבעה 24 אינה עונה" בכיכובה של חיה הררית

הסרט השני הוא ״בן חור״ (החביב מאוד על כותב שורות אלה), שפירסומו של הסרט הישראלי מחוויר מאוד בהשוואה לזה שלו. בסרט מ-1959 גילמה את אסתר, אהובתו היהודיה הכשרה של הנסיך היהודי בן חור, בגילומו של צ'רלטון הסטון, הנאבקת על ליבו כנגד נסיכה מצרית מרושעת.

חיה הררית בעת מסע פרסום לסרטה הידוע ביותר "בן חור". ויקיפדיה

חיה הררית הייתה מרשימה כנדרש בתפקיד היהודיה היפה והנאמנה, שאמנם לא דרש כושר משחק רב מידי. מה שלא מצא חן בעיני הצופים הישראליים היה שהיא ובן חור הופכים למעריציו של ישו הנוצרי ונעשים בין ראשוני הנוצרים. אבל עם זה אי אפשר היה לעשות דבר, זה היה חלק אינטגראלי בספר שעל פיו נעשה הסרט, ובתסריט.

חיה הררית על עטיפת השבועון הישראלי "קולנע"מ-1959

היא הפכה בישראל למשך שנים רבות מאוד לסמל של "הכוכבת" שעשתה את זה בהוליווד.

הררית האריכה ימים יותר מכל חבר צוות אחר של "בן חור".

צפו במקדימון לסרט המפורסם מ-1959

פוסטר הסרט ״בן חור״ באנגלית

הסרט השלישי שהודות לו התפרסמה חיה הררית היה הסרט "מלכת אטלנטיס", בבימוי של אדגר ג'י אולמר, מ- 1961, על פי ספר פנטזיה ידוע של הסופר הצרפתי פייר בנואה שככל הנראה שימש גם כמקור השראה לסיפור הידוע של ש"י עגנון "האדונית והרוכל".

. הררית שעל פי הדיווחים הועדפה עבורו על פני הכוכבת האיטלקיה סופיה לורן , גילמה בו את מלכת העיר האבודה במדבר הלובי אטלנטיס, שמקפיאה את אהוביה והופכת אותם לפסלים. היא מופלת לבסוף במרד, שאותו מנהיג צרפתי ( השחקן הצרפתי הידוע והמוערך ז'אן לואי טרנטיניאן) שהיגיע לעיר הנסתרת שגם אותו תיכננה להפוך לפסל.

חיה הררית כאנטיאה מלכת אטלנטיס על עטיפת השבועון "קולנע" 1961

הסרט הזה הוא הרבה פחות מפורסם ומוערך מ"בן חור" הקלאסי. אבל יש לציין שהתפקיד ששיחקה הררית, כמלכה היפה והמרושעת, היה טוב יותר ודרמטי הרבה יותר מזה של אסתר ב"בן חור", גם אם הדמות שלה היתה סימפטית הרבה פחות.

פוסטר צרפתי של סרטה של חיה הררית "מלכת אטלנטיס"מ-1960
https://en.unifrance.org/directories/person/414649/haya-harareet

\

צפו בקטע הכנה שבו מגלמת חיה הררית את מלכת אטלנטיס אנטינאה.

צפו בקטעים מהסרט ובמקדימון




פוסטר הסרט ״מלכת אטלנטיס״

צפו בסרט במלואו בגירסה דוברת אנגלית

עטיפת הספר ״מלכת אטלנטיס״ של פייר בנואה בעברית

לאחר סרטים אלו הררית כבר לא זכתה להצלחה מיוחדת, אם כי עסקה גם בכתיבת תסריטים, ושמה הופיע בקרדיט של סרט אחד מ-1967 "בית אימנו" ( (Our Mother's House) כתסריטאית. לאחר מכן עזבה גם את התחום הזה ונישאה לבמאי אנגלי ידוע בשם ג'ק קלייטון שביים את הסרט שלו כתבה את התסריט הנ"ל. היא חיה עימו עד מותו בשנת 1995.

היא חוותה את הגורל הנורא שאותו חווים שחקנים רבים מספור – להיזכר הודות לתפקיד האחד והיחיד ב"בן חור".

אבל סך הכל אנחנו זוכרים אותה הודות לשלושת הסרטים שצויינו כאן, שבזכותם נחשבה למשך כמה שנים לכוכבת סרטים גדולה, ולאישיות הוליוודית.

חיה הררית בתקופת שיא הקריירה שלה על עטיפת גליון המגזין "קולנע" ב-1961

קראו גם :

חיה הררית בויקיפדיה

חיה בסרט -אבי קורן על חיה הררית

צפו ביומן קולנוע על חיה הררית מבקרת בישראל בשיאר הקריירה שלה בזמן "בן חור"

https://jfc.org.il/news_journal/61379-2/99797-2/

הסאגה של בן חור: אלי אשד על הגלגולים השונים של בן חור בספרות ובמדיה

חיה הררית כ"אסתר" בבן חור". ויקיפדיה

תגובה אחת

  1. "מה שלא מצא חן בעיני הצופים הישראליים היה שהיא ובן חור הופכים למעריציו של ישו הנוצרי ונעשים בין ראשוני הנוצרים."

    דווקא מצא מאוד חן בעיניי.

השאר תגובה

אנו שמחים על תגובותיכם. מנגנון האנטי-ספאם שלנו מייצר לעתים דף שגיאה לאחר שליחת תגובה. אם זה קורה, אנא לחצו על כפתור 'אחורה' של הדפדפן ונסו שוב.

הזן את תגובתך!
הזן כאן את שמך

שבע עשרה − 5 =