בינואר 2014 ימלאו 80 שנה להופעתו של גיבור החלל המדע הבדיוני פלאש גורדון, שהצליח עד כדי כך שהיו עליו גם סרטים עם שחקנים חיים, ואפילו שוברי קופות.

לרגל חגיגות שמונים השנה נעלה ב”יקום תרבות” כמה מהסיפורים הטובים ביותר שתורגמו לעברית  לאורך השנים על הרפתקאותיו של פלאש גורדון, ואלי אשד יעלה בהמשך כתבה על פלאש והרפתקאותיו.

הפעם מובא סיפור קומיקס מהעיתון “דבר לילדים”, שלמרבה ההפתעה (עבור קומיקס) הוא אפשרי מדעית, ואולי אפילו סביר. הסיפור מתאר מצב חירום בתחנת חלל, המאויימת בידי מטאור ענק, מצב שמחייב את פינויה.

לאור הפריחה הצפויה בתיירות חלל, מי יודע, יתכן שמצב דומה לזה עלול לקרות תוך זמן לא ארוך של כעשור.

Artwork: Eddie Jones

המחבר של הסיפור הוא סופר המדע הבדיוני הידוע הארי האריסון שחיבר ספרי מדע בדיוני כמו “פצצת החלל “ (פורסם ב-1976, תורגם לעברית בידי ש.גונן ב-1984, ועלילתו מבוססת ישירות על עלילת הסיפור שתקראו למטה) סדרת “עולם המוות”, וגם “ביל הגיבור הגלקטי” ורבים אחרים. האריסון היה הכותב  הקבוע של סיפורי פלאש גורדון במשך למעלה מעשור, בין השנים 1958-1970, תקופת השיא של הסדרה מבחינת איכות הסיפורים.

הצייר הוא מאק רבוי, שהיה הצייר הקבוע של סיפורי פלאש גורדון במשך שנים רבות, והוא מוערך מאוד בקרב חובבי הקומיקס בארה”ב.

הסיפור הופיע במקור באנגלית ב-1962 תחת השם: Falling Moon.

הסיפור  הופיע בתרגום לעברית ובצבעים (תופעה נדירה מאוד אז) בכרך ל”ג של העיתון “דבר לילדים” בשנת תשכ”ג 1963.

קישורים

ויקיפדיה עברית תיירות בחלל

ויקיפדיה אנגלית space tourism

עוד סיפורים על איש החלל פלאש גורדון ב”יקום תרבות “:

כל הסיפורים האלה הם משנות השישים והשבעים , ואת רובם  כתב סופר המדע הבדיוני הארי האריסון.

פלאש גורדון וכובשי החלל האמיצים, שבו פלאש ואנשי צוותו מתמודדים עם חייזר מסוכן במיוחד שחודר לחללית שלהם בסיפור שהוא מקור ההשראה לסרט האימה המפורסם “הנוסע השמיני”.

פלאש גורדון במסע ליום אתמול. פלאש גורדון איש החלל יוצא למסע מסוכן בזמן בתקופות שונות – מימי הדינוזאורים ועד הרנסאנס ומעבר…האם תעמוד מישטרת הזמן שמתפקידה למנוע מסעות לא מאושרים  בזמן מנגד? …

פלאש גורדון בעיר מאדים הקסומה, שבו פלאש מחפש אחרי שרידי תרבות קדומה במאדים שאולי אחראים לרצח של אנשי כדור הארץ שהגיעו לשם, ואולי לא.

פלאש גורדון במשלחת לכוכב פלוטו כתב הארי האריסון .צייר דאן בארי. פלאש גורדון וזרקוב וידיד חייזר אנגור מנסים להקים מושבה על הכוכב  המרוחק פלוטו .אך נתקלים בסכנות איומות.

פלאש גורדון בעולם הרובוטים סיפור מאת הארי האריסון ודאן בארי שבו פלאש מתמודד עם עולם שבו השמידו הרובוטים את בני האדם.

פלאש גורדון נגד הפולשים. מאת הארי האריסון ודאן בארי .פלאש ודוקטור זרקוב מתמודדים עם פלישה של גזע חייזרים מתקדם לכדור הארץ

פלאש גורדון נגד מרד היוביראים.המשך הסיפור הקודם .פלאש מתמודד עם גזע החייזרים מהסיפור הקודם על כוכב הלכת פלוטו.

פלאש גורדון בעולם הברבארים.  מאת הארי האריסון ודאן בארי . עיבוד של ספר מדע בדיוני ידוע של הסופר הארי האריסון “עולם המוות ” פלאש גורדון  ואנשי צוותו מתמודדים עם עולם פראי באופן מיוחד שהוא חסין כנגד הטכנולוגיות המתקדמות ביותר..

פלאש גורדון במעמקי כוכב נוגה.סיפור מאת דאן בארי. פלאש גורדון בכוכב נוגה כנגד גזע חייזרי המאיים להשתלט על הכוכב.

פלאש גורדון בכוכב המוות .מאת דאן בארי. המשך הסיפור הקודם .פלאש גורדון ודייל ארדן מתמודדים עם עולם מלאכותי שמטרתו היא להשמידם.

פלאש גורדון פוגש את נוח השני. סיפור חדש יותר שצייר דאן בארי  מ-1980 ובו פלאש וזרקוב מתמודדים עם רובוט שמתכנן לישב את כדור הארץ עם חיות מכוכב אחר.

פלאש גורדון במלחמת המינים בכוכב קורקובו .החלק הראשון בסדרת סיפורים על פלאש  גורדון וידידיו ד”ר זרקוב ודייל ארדגן בכוכב “התאום” של מונגו “קורקובו ” שבו שולטות נשים המשעבדות גברים.

פלאש גורדון נגד המלכה בת האלמוות של קורקובו .  החלק המסיים של הסיפורים על כוכב קורקובו ושל הקריירה בת 400 השנה של האמן דאן בארי כיוצר סיפורי פלאש גורדון.

פלאש גורדון גירסת מגזין להיטון “-עיבוד בפרוזה של סיפור הסרט “פלאש גורדון” מ-1980 בכיכובו של חיים טופול בתפקיד דוקטור זרקוב.

4 תגובות

  1. בפייסבוק העירו בתגובה לסיפור הזה שפלאש גורדון מזכיר מאוד במראה החיצוני את יאיר לפיד.אולי יש בזה משהו ….
    לגבי הסיפור עצמו זהו סיפור אסון טבע והמאבק בו שמזכיר מאוד סרטים כמו “הרפתקה בפוסידון ” והמגדל הלוהט ” ואת הסרט “ארמגדון ” עם ברוס ויליס משנות התשעים אבל פורסם .לדעתי זה אחד מסיפורי פלאש גורדון היותר טובים ,ואולי המוצלח בכולם כ”מדע בדיוני ” טהור ו”קשה”.
    .יש כאן בעיה טכנולוגית אנושית ( מטאור ענק פוגע בתחנת החלל שנופלת על כדור הארץ ומאיימת להחריב בו איזורים שלמים ) והפיתרונות שניתנים של הצלת האנשים על התחנה ומניעת התנגשות בינה ובין כדור הארץ הם ככל הנראה ריאליסטים למדי.עם בעתיד אכן תהיה תחנת חלל שתיפגע בידי מטאור ,בהחלט ייתכן שזה מה שיתרחש והפתרונות שבסיפור הם אלו שייושמו במציאות.

  2. נציין עוד שגירסה שונה של עלילת סיפור זה קיימת בעברית כספר “מדע בדיוני ” שלם של הארי האריסון בשם Skyfall ,ספרו היחיד שתורגם לעברית תחת השם “פצצת החלל”.
    בשנות השבעים כאשר סיפורי אסונות הפכו לאופנתיים האריסון נזכר כנראה בסיפור פלאש גורדון הישן שלו משנות השישים והחליט לעדכן אותו כרומן מדעי בדיוני לקהל הרחב של קוראי רבי המכר ושאולי מי יודע אפשר יהיה לעשות ממנו סרט אסונות גדול תקציב:

    והנה תקציר עלילת הספר :
    largest spaceship ever made is hurtling overhead, falling Six people are trapped inside with no escape. If it strikes the Earth it will explode with the force of an atomic bomb what can be done? The might 2,000-tonne Prometheus is the largest piece of space hardware ever launched – a joint Soviet-American project to harness solar energy before the power resources of the world run out. But politically and technically the project is doomed, and the nerve-racking predicament of the crew of six shrinks to nothing beside the horrifying destruction which threatens hundreds of thousands of people if no way can be found to move the satellite from it’s ever-decreasing orbit towards Earth . . . Skyfall is a tale of incredible terror, giving a foresight of the global disaster which could one day become reality.
    וכך מתוארת עלילת הספר בתרגום לעברית בהוצאת “שלגי”:
    “תוהו ובוהו מתחולל בעולם חסר באנרגיה ואנרגיות חלופיות.על מנת למנוע סחיטות מצד מדינות הנפט הוקם מבצע פרומתיאוס. מבצע אמריקאי סובייטי משותף שתכליתו לספוג אנרגיה ישירות מהשמש, הגובה בחלל ולהעבירו לכדור הארץ. פרומיתיאוס היא הספינה הראשונה שמשוגרת לחלל שתכליתה לפרוש בחלל מערכת רחבה של קולטים ומחוללי זרם, שיהפכו את האנרגיה הכבירה של השמש לחשמל ויעברו אותה אל כדור הארץ בצורת גלי רדיו. אבל אז מתחילות המזימות, התקלות, והסכנה האכזרית ביותר שמציבה את כדור הארץ מול כליון סופי. 330 עמודים מלאי אש!”

    השינויים ברורים :פלאש גורדון וצוותו הוחלפו בעלילת “פצצת החלל” בחברי צוות אמריקני רוסי. והעלילה הועברה לעתיד קרוב יותר בעשרות השנים הבאות.( פלאש גורדון לעומת זאת נראה כמי שחי בעוד מאה שנה לפחות ). אך העלילה הבסיסית של ספינת החלל הענקית הנופלת על כדור הארץ ומאיימת להחריבו נשארה זהה.
    אך הספר לא זכה להצלחה ולמרבית הצער לא נעשה ממנו שום סרט.

  3. “יקום תרבות ” פירסם עוד סיפור על עלילות פלאש גורדון גם הוא פורסם ב”דבר לילדים ” וגם הוא מאת הארי האריסון ומאק ראבוי :”כובשי החלל האמיצים ”
    https://www.yekum.org/2013/10/%d7%a4%d7%9c%d7%90%d7%a9-%d7%92%d7%95%d7%a8%d7%93%d7%95%d7%9f-%d7%95%d7%9b%d7%95%d7%91%d7%a9%d7%99-%d7%94%d7%97%d7%9c%d7%9c-%d7%94%d7%90%d7%9e%d7%99%d7%a6%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%99/
    סיפור שעלילתו מזכירה לפרטי פרטים וככל הנראה שימשה כבסיס ומקור השראה לסרט האימה הידוע “הנוסע השמיני “.

השאר תגובה

אנו שמחים על תגובותיכם. מנגנון האנטי-ספאם שלנו מייצר לעתים דף שגיאה לאחר שליחת תגובה. אם זה קורה, אנא לחצו על כפתור 'אחורה' של הדפדפן ונסו שוב.

הזן את תגובתך!
הזן כאן את שמך

2 × 5 =