חגית בת-אליעזר, שגרירת יקום תרבות לאירועים, ממליצה

על המחזה Macbeth AI

כרזת מקבת AI
כרזת מקבת AI

תיאטרון La Panim מעלה את ההצגה Macbeth AI, בבימויו של אריאל קריז'ופולסקי, שחקן, מורה למשחק, במאי, מחזאי, מלחין, מדובב, המנהל האמנותי והמייסד של התיאטרון. על הצגת היחיד שלו על פי "אדרת" כתבתי בהרחבה כאן באתר.

Macbeth AI מציעה פרשנות ריאליסטית אמיצה, חדשנית, של המחזה של שייקספיר, שקיבלה את ברכתו של פרופסור אברהם עוז, בין גדולי השייקספירולוגים – הטירוף של מקבת וכל ההזיות שלו הן תוצאה ישירה של הלם קרב.

ההצגה, בבימויו האמיץ של אריאל, ובביצוע הנמרץ של השחקנים, היא מניפסט אנטי-מלחמתי חריף. אם פוסט טראומה הרסנית היא מנת חלקו של מפקד, קצין בעל דרגה גבוהה, מנוסה, למוד קרבות – על אחת כמה וכמה של חייל פשוט בטבילת האש הראשונה שלו. הגיע הזמן שהמדינאים יפסיקו להתרשל בתפקידיהם, ויפתרו את הבעיות הבוערות בדרכים דיפלומטיות, במקום לשלוח את מיטב האזרחים הצעירים לשדה הקרב, ממנו לא יחזרו שלמים.

ההצגה ייחודית מבחינת המבע התיאטרלי. על הבמה 2 שחקנים בלבד: אריאל קריז'ופולסקי בתפקיד מקבת, וכריס-כריס, מייסדת של תיאטרון La Panim, בתפקיד הליידי. השחקנים מוקפים בתפאורה עשירה, הכוללת וידאו ארט, טכניקת AI, ומוזיקה מקורית. מאחורי הקלעים של הפלא הבימתי ניצב צוות של עשרות מקצוענים בתחום עיצוב הבמה ואומנות ה- AI.

המשחק הנמרץ מציג שותפות גורל הדוקה בין בני הזוג מקבת. כאן בא לידי ביטוי עוד ייחוד של הפרשנות – האבל העמוק על מות הילד. במחזה יש ילדים ליריביו של מקבת, ולהם תפקיד מרכזי בעלילה, אך מה עם ילדיהם של הזוג? ההצגה הזאת מכריזה – הילד מת. התפאורה כוללת צעצועים, ומקבת מתבונן ארוכות בציורי ילדים. בני הזוג מקבת מאוחדים בפוסט טראומה כפולה, שמביאה למותם.

מתוך macbeth AI
מתוך Macbeth AI, מזכה על צילום לאוקסנה קורוגודין

Macbeth AI מציגה באולם של "תיאטרון אלפא לאומנויות המופע", בניהולו של אברהם עוז.

ההצגות הקרובות ב-10, 11 בדצמבר 2024.

הפוסט הקודםהפרכת המיתוס של מצדה?
הפוסט הבאדילמות באתיקה רפואית בסיפור "אמוק" לשטפן צווייג
בוגרת האוניברסיטה העברית במתמטיקה ומדעי המחשב, ומוסמכת הטכניון במתמטיקה. עובדת בתעשית המחשבים. למדה בסדנאות לשירה בהנחייתם של דליה רביקוביץ, רבקה מרים, ויעקב בסר. פרסמה ארבעה ספרי שירה: "השקת ספינת צפייה" (2008), "התנסויות" (2012), "בעזרת חברים" (2016), "כח משיכה" (2020). מתרגמת שירים מרוסית ומאנגלית, מפרסמת רשימות ביקורת על ספרי שירה, על סרטים, ועל הצגות תיאטרון. יוזמת ומנחה אירועי שירה.
תחומי הענין הספרותיים שלי מאז ילדותי היו מדע בדיוני ופנטזיה, בתחילת המאה ה-21 גיליתי מחדש את הקומיקס, ובפרט את המנגה והאנימה. קיבלתי תואר ד"ר בפיסיקה מאוניברסיטת תל-אביב, בתחום האסטרופיסיקה. אך מאז שנת 2000 אני עוסק בתחום הסביבה, במסגרת בית הספר לסביבה ולמדעי כדור הארץ באוניברסיטת תל-אביב. כמו כן, עבדתי במרכז הבינתחומי לחיזוי טכנולוגי שליד אוניברסיטת תל-אביב המתמחה בעתידנות.

השאר תגובה

אנו שמחים על תגובותיכם. מנגנון האנטי-ספאם שלנו מייצר לעתים דף שגיאה לאחר שליחת תגובה. אם זה קורה, אנא לחצו על כפתור 'אחורה' של הדפדפן ונסו שוב.

הזן את תגובתך!
הזן כאן את שמך

חמש × אחד =