חגית בת-אליעזר, שגרירת יקום תרבות לאירועים, ממליצה

על "דוקו טי.וי"

דוקו טי.וי הוא מיזם של רמי כץ – במאי, מחזאי, תסריטאי. המיזם מאפשר צפייה ביתית בסרטים תיעודיים ישראליים ובמפגשי זום עם יוצריהם.

בזמנים כתיקונם הסרטים ניתנו לצפייה תמורת סכום סמלי לטובת המיזם, ואילו בתקופתנו הקשה, מאז 7 באוקטובר, רמי כץ נותן במה ליוצרים, שמעבירים את התרומות הנדיבות של הצופים בהקרנות לטובת התמיכה בקיבוצי הנגב המערבי, שנפגעו בטבח.

רמי כץ כותב לצופיו: "תודה שאתן ממשיכות ואתם ממשיכים להשתתף גם בימים הלא פשוטים האלו. אני מקווה שהפעילות מהווה עבורכם קורטוב של נחמה בים של שכול, אובדן, ואי-וודאות. עבורי זהו אי של יציבות ומקום של אהבה. אני רוצה להודות גם ליוצרות וליוצרים המדהימים שמתגייסים למפעל שלנו, ממשיכים לפגוש קהל, ותורמים לנפגעים מעוטף עזה ולמשפחות החטופים. אנשים שאיבדו הכל בן יום, וחייהם לא ישובו להיות כמקודם. ואנחנו בקהילת דוקו טי.וי, זוכרים ומזכירים את זה יום יום, שעה שעה. לא נשאיר אותם לבד."

 בתקופה הזאת של התמיכה בקיבוצי הנגב המערבי ראיתי מספר סרטים.

כרזת הסרט ״גרוסמן״
כרזת הסרט ״גרוסמן״

"גרוסמן" הוא סרט תיעודי על הסופר דויד גרוסמן משנת 2021. בסרט הוא חולק בדיאלוג גלוי לב עם במאית הסרט, עדי ארבל, סיפורים אישיים מתקופות חייו השונות – מילדותו בירושלים, עד למפגשיו עם מתרגמים של ספריו לשפות השונות, דרך השכול הצורב על נפילת בנו אורי ביומה האחרון של מלחמת לבנון השנייה.

עדי ארבל תרמה את כל הכנסותיה מהקרנת הסרט לחברי קהילת קיבוץ בארי, וזה מכתב התודה שהתקבל:

"בשעות הבוקר המוקדמות של יום שבת, 7 באוקטובר 2023, קיבוץ בארי הפורח והירוק שלנו הותקף על ידי עשרות מחבלי חמאס שפרצו ליישוב, רצחו וחטפו עשרות מהתושבים, שרפו בתים ובניינים והחריבו אותו כליל. קהילת בארי המשפחתית והחמה נותרה כואבת והמומה. האבל קשה מנשוא, וכעת עומדת בפנינו משימה בלתי אפשרית – לשקם ולהפריח מחדש את הקיבוץ הירוק שהיה לנו לבית. התרומות שלכם יאפשרו לנו – חברי הקיבוץ הנותרים – לבנות מחדש את הקהילה, להשתקם ולהמשיך להפיץ את האור של בארי. תודה לכולכם, חברי קהילת בארי."

כרזת הסרט ״הגלגול״
כרזת הסרט ״הגלגול״

הסרט "הגלגול" מתעד מסע בן 4 שנים לחיפוש גלגולו של אחד מגדולי המאסטרים הטיבטים של המאה ה-20, גשה למה קונצ'וג.

בהקרנת הסרט היוצר נתי ברץ מנסה להאיר את המציאות הקשה באמצעות האמונה הטיבטית, תרבות שאי-אלימות בבסיסה, והאמונה בגלגולים – בימים בהם המוות כל כך נוכח.

היוצר בחר להעביר את הכנסותיו מההקרנה לתמיכה בקהילת שורדי נחל עוז, שנפגע קשות בטבח, כדי לסייע בשיקום משפחות הנרצחים והנעדרים, ושיקום קהילת נחל עוז.

זה מכתב התודה מחברי קיבוץ נחל עוז:

"ביום שבת, ה-7.10 היינו אמורים לחגוג 70 שנים להתיישבות הנח"ל הראשונה והקמת הקיבוץ, אך במקום זאת היום הפך לארור ביותר בהיסטוריה שלנו. במקום לרקוד בבריכה בחגיגות חג המשק ננעלנו כולנו בממ"דים ונלחמנו על חיינו.

כולנו, צעירים ומבוגרים, מתאבלים על אובדן אחינו ומתפללים לשובם של חברינו החטופים והנעדרים. ייקח לנו עוד זמן רב להשתקם, אך אנחנו יודעים ובטוחים שלאט לאט וביחד, אנו נתחזק ונצליח. כיום רוב קהילת נחל עוז מתארחת בקיבוץ בצפון הארץ או אצל בני משפחה, ולא ברור מתי נוכל לחזור לבתינו. אנו מודים מקרב לב על עזרה ותמיכה, שיסייעו לנו לחזור להיות הקהילה החזקה והמאוחדת שהיינו, ולעזור לנו לבנות את נחל עוז, הבית שלנו, מחדש."

כרזת הסרט ״אפולוניה״
כרזת הסרט ״אפולוניה״

בימים אלה ועד יום ראשון 26.11.2023 זמין לצפייה במסגרת המיזם הסרט "אפולוניה".

אופיר טריינין, יוצר הסרט בחר לתרום את הכנסותיו לשורדי קיבוץ "כפר עזה". זאת הקריאה לעזרה של שורדי הטבח של כפר עזה:

"קיבוץ כפר עזה נלחם על חייו. קהילה משגשגת חוסלה בברוטאליות, בתוך פחות מ-48 שעות. משפחות שלמות, הורים, אחים, אחיות, אבות, אמהות סבים וסבתות – נרצחו בדם קר. בתיהם הפכו לערימות אפר, וחייהם כפי שהכירו אותם, רוסקו. הניצולים, היו נצורים במשך יומיים לפני שחולצו, תחת אש, כשרק בגדיהם לגופם. 

בשעות הקשות הללו, זה הזמן להושיט יד ולסייע למשפחות לכל צרכיהן הפיסיים והנפשיים ושיקומו של קיבוצנו האהוב. זה ייקח זמן. אבל הקהילה הפצועה והמדממת הזו צריכה עזרה היום, עכשיו. עיזרו לנו להחזיר את החיים לכפר עזה האהובה שלנו."

ויקטור גרייבסקי, גיבור הסרט "אפולוניה", נכנס לפנתיאון של המודיעין הישראלי בזכות פעולה אחת נועזת והירואית. בהיותו עיתונאי בפולין, ותוך סיכון רב, גרייבסקי היה זה שהעביר למערב את המסמך הסודי של ניקיטה חרושצ'וב, אשר חשף לראשונה את פשעיו של סטאלין. רק לקראת מותו ב-2007 התברר שגרייבסקי שומר בקרבו סוד גדול נוסף.

מומלץ לעקוב אחרי היצע הסרטים של דוקו טי.וי, ולצפות בהם.

קראו גם

המלצה על "הילד" סרטו של יהב וינר ז"ל, שנרצח בקיבוץ כפר עזה ב-7.10.2023.

יואב וייכסלפיש ממליץ על

התערוכה "שבר"

״מעגל הדמים״ של הילה לזר בג׳ה צילום יואב וייכסלפיש
״מעגל הדמים״ של הילה לזר בג׳ה צילום יואב וייכסלפיש

מאורעות ה-7 באוקטובר הובילו להלם ואבל בחברה הישראלית. המלחמה עדיין לא הסתיימה, אבל בגלריה "מקום לאמנות" בדרום ת"א נפתחה תערוכה ראשונה בעקבות מאורעות אותו יום ארור ומעשי הזוועה שבוצעו בו. התערוכה "שבר: אמנים מגיבים", אוצר יאיר ברק.

הרן כסלו מבארי, שניצל מהמתקפה יחד עם בני משפחתו, תרם לתערוכה שתי עבודות של מדיה מעורבת על נייר בכותרת "קשה לצפייה 1,2" והן נעשו לדבריו כתגובה לשאלות "איך הרגשת?", "מה היה?" ו"תגיד, פחדת?".

העבודות עוסקות בהלם והתדהמה מהמתקפה, ובחיפוש אחר הקשר בתוך הסיטוציה הכאוטית. צפים בהן זיכרונות טראומטיים ממלחמת יום הכיפורים (תמר אור, בתו של אלוף במיל' אורי אור, מציגה תמונה ישנה שלו מאותה מלחמה), וכן עבודות בהשפעת אבלות, הלם, ערעור השלווה הפנימית, דם וקורבן, והצבעים שחור ואדום כמתארי תחושות פנימיות. האוצר יאיר ברק מציג את "SPEAKING GENERALLY" –הדפסת דיו פיגמנטית, אשר מבטאת את הרעיון שבזמן המלחמה גואה הפופולריות של הדיבור המכליל (המיוחס לגנרלים).

העבודות נעות בין תיאור התחושות הפרטיות לאבל הקולקטיבי בעקבות המאורעות, ובניסיון של 30 האמנים המציגים להתמודד עם המציאות המעורערת והמערערת בימי מלחמה.

״מבור לאור״ של אלחנדרה אוקרט צילום יואב וייכסלפיש
״מבור לאור״ של אלחנדרה אוקרט צילום יואב וייכסלפיש

העבודה "מבור לאור" מייצגת תקווה לעתיד טוב יותר ומוקדשת לחיים ילין, חבר בארי וראש המועצה האזורית אשכול בשנים 2007-2015. אשתו, זיווה, היא אוצרת הגלריה לאמנות בקיבוץ, אשר נהרסה כליל בעקבות מתקפת החמאס.

התערוכה ממשיכה בגלריה, שביל המרץ 6, תל אביב.

הפוסט הקודםפרויקט אוטופיה: "לא מאוחר" של ורדה שפין גרוס
הפוסט הבאנסיכה של אור: פרקים מהספר "נסיכות אפלה ואור" של חווה עציוני-הלוי לזכרה של המשוררת גאולה הודס פלחן
בוגרת האוניברסיטה העברית במתמטיקה ומדעי המחשב, ומוסמכת הטכניון במתמטיקה. עובדת בתעשית המחשבים. למדה בסדנאות לשירה בהנחייתם של דליה רביקוביץ, רבקה מרים, ויעקב בסר. פרסמה ארבעה ספרי שירה: "השקת ספינת צפייה" (2008), "התנסויות" (2012), "בעזרת חברים" (2016), "כח משיכה" (2020). מתרגמת שירים מרוסית ומאנגלית, מפרסמת רשימות ביקורת על ספרי שירה, על סרטים, ועל הצגות תיאטרון. יוזמת ומנחה אירועי שירה.
יליד 1974. בעל תואר שני בפילוסופיה. עיתונאי ספורט ועורך. חובב קולנוע ישראלי.
תחומי הענין הספרותיים שלי מאז ילדותי היו מדע בדיוני ופנטזיה, בתחילת המאה ה-21 גיליתי מחדש את הקומיקס, ובפרט את המנגה והאנימה. קיבלתי תואר ד"ר בפיסיקה מאוניברסיטת תל-אביב, בתחום האסטרופיסיקה. אך מאז שנת 2000 אני עוסק בתחום הסביבה, במסגרת בית הספר לסביבה ולמדעי כדור הארץ באוניברסיטת תל-אביב. כמו כן, עבדתי במרכז הבינתחומי לחיזוי טכנולוגי שליד אוניברסיטת תל-אביב המתמחה בעתידנות.

השאר תגובה

אנו שמחים על תגובותיכם. מנגנון האנטי-ספאם שלנו מייצר לעתים דף שגיאה לאחר שליחת תגובה. אם זה קורה, אנא לחצו על כפתור 'אחורה' של הדפדפן ונסו שוב.

הזן את תגובתך!
הזן כאן את שמך

ארבע עשרה − 5 =