ד״ר ניסים כץ, עורך הפרוזה של “יקום תרבות” ממליץ על:
הספר “סוחרי האומות” מאת אלכסנדרוס פאפאדיאמנטיס (תרגום: דספינה שרמיסטר וחיים פסח) בהוצאת “כתב”.
ספר משגע וכייפי לקריאה של מי שנחשב לגדול הסופרים היוונים במאה התשע-עשרה, המכונה “דוסטוייבסקי היווני” (שזכה אגב בכינוי זה גם משום העומק הפסיכולוג הניכר ביצירותיו, וגם משום שבדומה לדוסטוייבסקי פרסם את יצירותיו בהמשכים בשבועונים, והדבר תרם לא מעט לאופיין העלילתי המרתק). הספר הוא סיפור הרפתקאות יצרי המתרחש בתחילת המאה השתים-עשרה, מעט לפני ומעט אחרי נפילתה של קונסטנטינופול בפני אבירי מסע הצלב הרביעי. אוגוסטה היווניה היפה (כמשל להלנה היפה וסיפור מלחמת טרויה) נופלת לזרועותיו של אציל ונציאני פוחז, מרקו סאנוטוס, המבקר בביתה בעת שבעלה האוהב יוהאנס מוחראס נעדר ממנו. היא אינה מצליחה להתגבר על כוחה הכובש של תשוקתה ומכאו מתחילה טרגדיה כמו בקלאסיקה יוונית. אל תחמיצו.
יואב איתמר, עורך השירה של “יקום תרבות” ממליץ על:
אירוע מחווה לשירת מחמוד דרוויש, לרגל יום הולדתו ה-75 שיתקיים ביום א’, ה-13.3.16 בשעה 20:00 באולם “סוזן דלל” בתל אביב.
לנוכח האלימות הגואה בחודשים האחרונים ברחבי הארץ משוררים, מוסיקאים, שחקנים, אנשי אקדמיה, יהודים וערבים חוברים יחדיו לערב מחווה לגדול המשוררים הפלשתינים, ממש ביום הולדתו ה-75. זוהי מחווה של הכרה והוקרה, ושל הושטת יד לשלום על בסיס של יצירה משותפת, והערכה לשירה גדולה שנכתבה בחלקה בגבולות הארץ הזאת, ושחלקים ממנה עוסקים בהיסטוריה הפצועה של הסכסוך. האירוע שמתכבד בהשתתפותם של אנשי תרבות ערבים ויהודים, ובהם מוזיקאים מעולים, שחקנים נהדרים, ומשוררים זוכי פרס ישראל, נועד לחגוג את יצירת דרוויש על כל רבדיה, ובכך להביע אמון שיש בסיס לדו קיום בין שני העמים החיים באותה כברת ארץ.
במחווה שהיא במתכונת ערב שירה ומוזיקה ישתתפו:
יוסף אבו ורדה; מוחמד בכרי; תמר בן-עמי (אהובתו של דרוויש בצעירותם); חיים גורי; נחמיה דגן (קצין חינוך ראשי לשעבר); יאיר דלאל; עימאד דלאל; מאיר ויזלטיר; רפי וייכרט; איציק וינגרטן; מאור זגורי; מיכאל כפיר; עמיר לב; חני ליבנה; אוהד נהרין; רוני סומק; קלימאנס עוואד; לאנא פאהום; שרה פון שוורצה; חיים שנהר; ראובן שניר (מתרגם הספר “מחמוד דרוויש-חמישים שנות שירה”) ואחרים.
חגית בת-אליעזר, שגרירת יקום תרבות לאירועים ממליצה על:
סדרת אירועים חדשה של איגוד הסופרים, ״תמונות מאלבום הילדות״.
איגוד כללי של סופרים בישראל התחיל בסדרת שיחות עם משוררים ומספרים על זיכרונות ילדות. האירוע הראשון התקיים ביום חמישי 25.2. מפיק הסדרה המשורר ד”ר חיים נגיד ניהל שיחה נינוחה ומקיפה עם המשורר והסופר מירון ח. איזקסון. בתשובה לשאלה הראשונה – “מהי האות ח’ בשמך?” מירון חזר להיותו ילד חולה מאוד בגיל 12, שעבר ניתוחים והיה בסכנת מוות, וקיבל את השם השני “חיים” משהחלים, ממנו השאיר את האות ח’. זיכרונותיו הראשונים של מירון הם עוד מימי הגן, הוא זוכר את שמותיהם של הגננות, המורות, והמורים בכל תקופות לימודיו, וציין את אלה שהשפיעו על כתיבתו, שהחלה עוד בימי בית ספר יסודי. אחיו הגדול אורני שלח את שיריו לאצ”ג, אשר העריך אותם מספיק כדי להזמין את המשורר הצעיר לבקר בביתו. מירון ח. איזקסון קרא שירים בנושא המשפחה – על הוריו וילדיו, וכן קטע מהרומן “הריונה של עליזה”. לבסוף הוקרנו תמונות של הוריו וסביו שהיו אנשי עסקים, פרדסנים, ומקימי ישובים בארץ. המפגש צולם בוידאו ויעלה ל-YouTube.
האירוע הבא בסדרה יתקיים ביום שלישי 15 במרץ באולם האירועים של איגוד הסופרים ברחוב קרליבך 11 תל-אביב, שבו יתארח פרופסור גד קינר.