חגית בת-אליעזר, שגרירת יקום תרבות לאירועים, ממליצה

על הסרט "פשע 101"

כרזת הסרט ״פשע 101״
כרזת הסרט ״פשע 101״

הסרט "פשע 101" הוא סרטו החדש של ברט לייטון האנגלי, המבוסס על הרומן באותו שם של הסופר האמריקאי דון ווינסלו, כשהתסריט נכתב ע"י השניים.

הגיבור הראשי הוא מייק, גנב תכשיטים, בגילומו של כריס המסוורת', שהתפרסם בתור "תור" ביקום הקולנועי של מארוול.

כריס המסוורת' בתפקיד מייק בסרט ״פשע 101״
כריס המסוורת' בתפקיד מייק בסרט ״פשע 101״

מעניין שגם השחקן שמגלם את "הענק הירוק" – מארק ראפלו – משתתף ב"פשע 101".

מייק, גנב התכשיטים, מתכנן את מעשי השוד בקפידה, ובצורה הומנית – ללא נפגעים כמטרה בפני עצמה.

הדבר גם משחק לידיו: אין נפגעים – לא נשארים סימנים בזירת הפשע – זה מתעתע במחלק החקירות של משטרת לוס אנג'לס.

אבל לא לעולם חוסן. בשוד אחד משהו משתבש. הגנב נפצע קלות מאוד בראשו, וכתוצאה מכך יש כתם דם קטנטן על הריפוד במכונית. בלש פיקח, שגילה חוקיות במיקום מעשי השוד – לאורך הכביש הראשי 101 – הגיע למכוניתו של השודד, ונהנה מגילוי הדנ"א שבטיפת הדם.

הבלש, המגולם, כאמור ע"י מארק ראפלו, הוא שלומיאל, מָהוּהַ, עם חיים אישים בעיתיים – מעוצב בדמותו של הבלש המפורסם המפקח קולומבו, גם הוא ממחלק הרצח של משטרת לוס אנג'לס.

לא רק כביש 101 נמצא בשם הסרט. צילומים מרהיבים של אוטוסטרדות בלוס אנג'לס בזוויות מגוונות מעטרות את הסרט, גם מכוניות מפוארות, ומרדפים מסחררים.

בנוסף הסרט מצטיין בפן הומאני-חברתי. מייק עובד עבור בוס קשוח ומרושע. גם הבוס של הבלש מתייחס אליו בפחיתות כבוד, ואף משעה אותו מהמשטרה.

האלי ברי בסרט ״פשע 101״
האלי ברי בסרט ״פשע 101״

האלי ברי מגלמת סוכנת ביטוח, שלא זוכה לקידום ראוי מהמנהל הנלוז, המפלה אותה על רקע גילנות. שלוש הדמויות מערימות על הבוסים המזלזלים והלא-מקצועיים שלהן.

הגנב החמקמק, המתהדר בחליפות יוקרתיות ובמכוניות מפוארות, זוכר את דלות ילדותו, ורואה את עניי עירו. עיסוקו מאלץ אותו ללבוש זהות בדויה, ומביא עליו בדידות מעיקה. אך מייק נחוש לפרוש מעולם הפשע, והוא בדיוק יוצר קשר רומנטי, שהמשכו מחייב חיים גלויים וישרים.

השלושה שותפים ל"מכה" האחרונה: מייק; סוכנת הביטוח; והבלש, שמעריך את המקצוענות והמוסריות של הגנב. שלושתם יוצאים נשכרים ממעשה השוד האחרון, לשמחתם של הצופים.

צפו בקדימון:

יואב ויכסלפיש, חבר יקום תרבות, ממליץ

על הספר "בין פרויד לפורנו" של עמוס פריבס

כריכת ״בין פרויד לפורנו״ של עמוס פריבס
כריכת ״בין פרויד לפורנו״ של עמוס פריבס

תפיסת המציאות היומיומית של בני האדם נגזרת משווי משקל דינמי בין תחושות פנימיות והשפעות חברתיות/סביבתיות.

מיניות היא תכונת יסוד של הקיום האנושי ובאה לידי ביטוי בשפע של אקטים התנהגותיים, וכן נורמות חברתיות ודיונים מוסריים, אשר מנסים למשטר אותה ולנסח כללים של התנהגות מקובלת וראויה ("קונבנציות"). המיניות אינה מיועדת בחברות מודרניות לצרכי רבייה בלבד, וחריגה מנורמות הטרוסקסואליות (משיכה לבני המין השני) אינה נחשבת לפשע, בניגוד למצב לפני כמה עשרות שנים. יחד עם זאת, נוצרו במאה ה-21 בעיות חסרות תקדים, אשר נובעות מהתפתחות טכנולוגית ומשחיקת ערכים מסורתיים.

המחבר, פסיכולוג קליני בהכשרתו, ביסס את ספרו על שאלות קוראים שהתפרסמו בעיתון "הארץ", וחילק את הספר לתשעה פרקים. במרכז כל פרק עומדת בעיה יומיומית הקשורה למיניות.

דוגמא לבעיה כזאת בעידן האינטרנט היא שהגלישה באתרי ההיכרויות הפכה לכלי מרכזי בחיפוש בני זוג. סיטואציה כזו, של ריבוי מועמדים זמינים לקשר, יצרה כלכלת שוק חסרת תקדים, שהובילה רבים לתחושות של חוסר אונים, בדידות, ודיכאון. הגלישה הפכה ממכרת, וגם מציתה פנטזיות מודחקות, אשר מימושן במציאות עלול להוביל לאסון.

סוגיות אחרות בספר מתייחסות לשחיקה הנובעת משגרה יומיומית והניסיונות להתמודד איתה במסגרת יחסים זוגיים, וכן להתמודדות עם חרדות וקשרי גוף-נפש.

הפסיכולוג מציע דרכים חלופיות לחשוב על הסוגיות, וכך לשחרר את המטופלים (והקוראים) מרגשות אשמה, בושה, וחוסר אונים, ולנסות להוביל אותם להתמודדות מושכלת עם הבעיות, ולשיפור המצב האישי, תוך הכרה במגבלותיהם והשלמה איתן.

הספר מיועד בעיקר לגברים וראוי לקחת זאת בחשבון.

הוצאת פרדס, 149 עמודים

השאר תגובה

אנו שמחים על תגובותיכם. מנגנון האנטי-ספאם שלנו מייצר לעתים דף שגיאה לאחר שליחת תגובה. אם זה קורה, אנא לחצו על כפתור 'אחורה' של הדפדפן ונסו שוב.

הזן את תגובתך!
הזן כאן את שמך

שש עשרה − שמונה =