חגית בת-אליעזר, שגרירת יקום תרבות לאירועים, ממליצה
על הקונצרטים הבאים, האחרונים בעונה, של התזמורת הפילהרמונית
העונה ה-87 של התזמורת הפילהרמונית הישראלית, 2023-2024, עומדת להסתיים.
התזמורת מופיעה לרוב בתל אביב, בהיכל התרבות על שם צ'רלס ברונפמן, באולם הקונצרטים על שם לואי.
הפילהרמונית גם מגיעה לבניני האומה בירושלים, ולאולם האודיטוריום בחיפה.
בשבוע 16.6.2024 – 20.6.2024 התזמורת הופיעה בשלוש הערים בתוכנית עשירה בניצוחה של קרן קמנסק (Karen Kamensek), מנצחת אמריקאית-בינלאומית מוערכת, שזו לה ההופעה הראשונה עם הפילהרמונית הישראלית, ובכיכובו של הכנר גיל שחם, הישראלי-הבינלאומי, בוגר בית הספר היוקרתי ג'וליארד.
אולם לואי מלא בשוחרי מוזיקה קלאסית בערבו של 16.6.2024. קרן קמנסק מנצחת על התזמורת בריקוד חינני. אחרי הביצוע של היצירה התזמורתית הראשונה, גיל שחם תופס את מקומו בין עמדת המנצחת לבין הכנר הראשי, ומנגן את תפקיד הסולו בקונצ'רטו לכינור ולתזמורת מאת אנטונין דבוז'ק.
ופתאום, צליל נקישה לא כל כך מוזיקלי נשמע מכיוון הבמה: בכינורו היוקרתי של גיל שחם, סטרדיווריוס משנת 1699, שכינויו "הרוזנת מפוליניאק", פקע מיתר.
אגדה מספרת על ניקולו פאגאניני, הכנר האיטלקי הנודע, יליד 1782, שבהופעה חשובה המשיך לנגן על כינורו גם לאחר שמיתריו פקעו למעט אחד אחרון. אבל גיל שחם עשה תרגיל החלפת-כינור זריז עם הכנר הראשי, והמשיך לנגן במשנה-להט. הכנר הראשי החליף את הכינור התקול עם הכנרת שישבה מאחוריו, אשר נשאה את הסטרדיווריוס כלאחר כבוד אל מאחורי הקלעים, וחזרה עם כינור חלופי. ברגע קט של הפוגה בנגינה, הגיע הכינור החלופי לידיו של גיל שחם, וכנרי התזמורת קיבלו את כינורותיהם בחזרה. מהלך החלפת הכינורות התנהל במיומנות רבה, דבר המלמד על כך שהמהלך מתורגל בתזמורת.
למדתי עוד דבר: בכינור בן 325 שנים המיתרים צעירים הרבה יותר, והנה אחד בן יומו ממש.
שיתוף הפעולה בין גיל שחם, הסולן, לבין הכנר הראשי של התזמורת, המשיך גם הלאה. כשהקהל המריע ביקש הדרן, גיל שחם פרש על כן התווים של הכנר הראשי יצירה לשני כינורות, והזמין את חברו לנגן את התפקיד הראשי בדואט.
הקונצרט הבא נראה מבטיח במיוחד: להב שני, המנהל המוזיקלי של הפילהרמונית, ינצח עליו, תוך כדי נגינה על הפסנתר בקונצ'רטו המשולש של בטהובן לכינור, לצ'לו, ולפסנתר.