כל יום שישי יקום תרבות מפיצה שבועון ובו הפניות למאמרים שפורסמו בשבוע החולף, ולעיתים למאמרים שפורסמו ביקום בשנים קודמות באותם נושאים שנדונו בשבוע הזה.
להלן השבועון מיום שישי האחרון, ה-5 לאפריל 2024: ההצגה פייק,נכון 12,אלי שי, אשד על האסירה איקס,יעקבס צדרבוים על אוטופיה,רקובר על בינה מלאכותית,סלוצקר על גפטר,ברקוביץ’ על גולדשטיין,והמלצות.
שבועון יקום תרבות
לכל קוראינו שלום,
אנחנו מקווים שאכן שלום לכולכם.
ישראל היא בעיצומה של מלחמה רבת חזיתות, אבל אנחנו כתמיד איתכם כנציגי עולם הספרות הישראלי לדורותיו, שהוא תמיד פעיל למרות הכל גם עכשיו ובמיוחד עכשיו.
אנו פונים לציבור קוראינו לשלוח אלינו סיפור, מאמר, שיר, ציור, קומיקס, או כל יצירה אחרת, העוסקים בעתיד שאותו היינו רוצים לראות, “אוטופיה”, בניגוד לעתיד שאנו פוחדים שיהיה, “דיסטופיה”.
ויש לנו גם בקשה:
“יקום תרבות” זקוקה לתמיכה בפעילותה, במיוחד בתקופה קשה זו לתרבות.
נשמח מאוד לתרומתכם, אנא תרמו בקישור המצורף.
בתודה מראש מצוות יקום תרבות.
הצגה מיוחדת לכבוד חג הפסח ב-10/4 שתעסוק בסיפור יצירת ספר דברים בתנ”ך על ידי הסופר שפן בימי המלך יאשיהו, כמחזמר. בסיום ההצגה ישתתפו ד”ר אלי אשד וד”ר משה גרנות, שמפרסם בימים אלו ספר על הפרשה, בדיון על ההצגה ועל הפרשה.
גליון “נכון” כתב עת לאוטופיה ולדיסטופיה בספרות יצא לאור בראשון לאפריל 2024. ראו את תוכן הענינים וקטעים ממאמר המערכת של פרופ׳ אורציון ברתנא. ניתן להזמין את הגליון ישירות מפרופ׳ ברתנא.
בהמשך למאמר קודם שפירסם כאן ד”ר אלי שי הוא קורא להשתחרר מהרטוריקה הכפייתית של מלחמת “חרבות ברזל”, והמלחמות שלנו עם הפלסטינאים בכלל, ולנסות הגיע לסולחה סופית עם בני הגר המוסלמים.
ד”ר אלי אשד סוקר את הסדרה התיעודית “האסירה איקס”, על חייה של בתו החורגת של סוכן מוסד ופושע רצחני, סדרה שעלתה כבר בגירסה מקוצרת כסרט תיעודי, ומברר האם הסדרה המורחבת היא שיפור לעומת הסרט המקורי.
נורית יעקבס צדרבוים על מושג האוטופיה בדת, בפילוסופיה, בפסיכולוגיה, ובמיוחד באמנות, עם סיור בתערוכה “אמנוטופיה” במלון אימפריאל.
הבינה המלאכותית עומדת על סדר היום העולמי כנושא מרכזי כיום. האם היא עלולה להביא לשינויים חסרי תקדים בתעסוקה האנושית, ואולי להחליף את המין האנושי בכלל? פרופ’ סם רקובר מנתח שלושה רומנים שונים מהשנים האחרונות שעוסקים ביצורים של בינה מלאכותית ושואל האם הם פיתחו “הכרה”.
טל סלוצקר בודק את יצירתו של הצייר איליה גפטר המבוססת על ציורים וצילומים ישנים.
אילן ברקוביץ’ על שירתו של בנצי גולדשטיין החושף בשיריו את חיי הישיבות החרדיות.
ולבסוף בהמלצות סוף השבוע תמי כץ לוריא על “משפחה ברכבת” וחגית בת-אליעזר על “דרייפוס”.
אנו מאחלים לכם ולכולנו שנשרוד את האירועים בהצלחה ולמרות הכל נמשיך הלאה לזמנים טובים יותר.
מערכת “יקום תרבות”
קיראו על חידושים באתר גם בדף הפייסבוק שלנו.
ראו את סיכום פרויקט הדיסטופיות של יקום תרבות, על מדינת ישראל שאנו לא רוצים לראות.
אתם מוזמנים להיכנס באופן קבוע לדף האירועים שלנו שבו יש תיעוד של האירועים הספרותיים והתרבותיים שערכה עמותת יקום תרבות לאורך השנים מ-2010 ואילך.
אנו מזמינים את ציבור הסופרים לשלוח לפרסום סיפורים שזכו בעבר בפרסים ספרותיים.
https://www.yekum.org/2021/02/פירסום-סיפורים-זוכים-בתחרויות-הודעה-ל/
רשימה של סיפורים כאלו שפורסמו ב”יקום תרבות” תוכלו למצוא כאן.
https://www.yekum.org/2021/02/פירסום-סיפורים-זוכים-בתחרויות-הודעה-ל
אתם מוזמנים גם להיכנס לדף פרויקט הסיפור התנ”כי וההיסטורי שלנו שבו אנחנו מביאים סיפורים קלאסיים וחדשיים ואף עכשוויים על תולדות עם ישראל בימי התנ”ך ולאורך הדורות.