לפני יום הכיפורים מזהיר אותנו דויד סנדובסקי, את כלל האנושות, מפני הסיכונים בחדשנות ללא מעצורים, וקורא לחשבון נפש באשר לאימוץ ללא בקרה של חדשנות – טכנולוגית, אבל גם תרבותית.
המערכת.
הקדמה
כדור הארץ עובר שינויים מהירים מעשי ידי אדם שאינם נובעים מהתפתחויות אבולוציוניות טבעיות. השינויים הללו מסכנים את הקיום האנושי על כדור הארץ והמשך התפתחות האנושות. הזהירות המונעת מטילה עלינו חובה ליצור מודעות לשינויים תרבותיים, טכנולוגיים, ואחרים, שהם מסוכנים. השינויים הללו מתרחשים תוך יצירת דיסאוריינטציה ותודעה כוזבת, שמסיחות את דעת העמים, והאנושות כולה, מהעיקר. זאת תוך שימוש באמצעי הסחה מגוונים, שיוצרים תודעת פאזל מפוצלת, ומפריעים להיווצרות תובנה כוללת שנגזרת מכלל המשתנים והרכיבים. מתרחש הינדוס תודעות כאוטיות כוזבות באמצעות שינויים בקוגניציה המתעצבת מול ריבוי מסכים והשפעות טכנולוגיות תקשורתיות. גם הזיכרונות הקמאיים הקיימים בשונות בין בני האדם עוברים שינוי.
דוגמאות לסכנות בחדשנויות בנות זמננו במדינת ישראל ובעולם
- הינדוס תודעה באמצעות יצירת דיס-אוריינטציה, פייק ניוז, וכאוס יום יומי. ההינדוס מובל סימולטנית על ידי הממסד ומנהיגים פורמליים, וגם על ידי מנהיגים לא פורמליים בחברה האזרחית.
- בינה מלאכותית כמו Bard ו- CHAT-GPT כתחליף לבינת האדם. התוצאה של הסתמכות על AI תהיה הרס היכולות וכישורי המקוריות, היצירתיות, ההמצאתיות, החדשנות, והיזמות האנושיות. בהמשך יוביל התהליך להפיכת בני האדם לשילובי אדם-אנדרואידיים חסרי אנושיות כמו דבורים ונמלים. קיים חשש שבינה סינטטית לא אנושית תיצור תרבות סינטטית שלא תתבסס על תהליכי יצירה אנושיים אלא על טכנולוגיה.
- “הנדסת–אקלים” – פיזור חומרים, הורדת גשמים מלאכותיים, ועוד פעולות שיסכנו את בריאות האדם והחיים על פני פלנטת ארץ.
- ״פודטק״ – יצירת מזון מהונדס ולא טבעי כמו “בשר-מתורבת” וחלבון למוצרי חלב “מתורבתים”. המזון בכללותו ייהפך לסינטתי, מסוכן לבריאות האדם ובעלי החיים, עשיר בכימיקלי טעם, ריח, וצבע. גם מוצרי החקלאות הופכים יותר מהונדסים וסינטתיים ופחות בריאים.
5.מטבעות דיגיטליים, קריפטו, או ״שקל דיגיטלי״ כתחליף לכסף מזומן. לבני האדם לא יהיה כסף מזומן. בניגוד למה שעמד בבסיס ובמהות כל תרבויות האדם מקידמת דנא. מדובר בחשש לפגיעה ביכולת קיומם של רבים.
6.רשתות G5 שיעקבו אחרי האזרחים בכל רגע. בחיבור עתידי למחשבי על זו ממש הזמנה לאוטוריטריות, כמו בסין.
7.תרבות הטיק טוק הפוגעת בקוגניציה, בפרימודיאליות, ובפנומנולוגיה הטבעיות של בני הנוער ומכוונת את המוחות הצעירים לכיוון סטטיות וקיבעונות יתר. אסור לתת לתרבות להפוך את בני האדם לבינאריים, דיכוטומיים – הקולטים את המציאות בשחור לבן, ולא בחמישים גווני אפור וצבע. מוסדות מחוקקים במדינות דמוקרטיות חייבים לחוקק חוקים שיגבילו את ההשפעות הרעות של תופעת הטיק-טוק. - השימוש ב-ZOOM גורם לקליטה של מציאות במגבלות דיגיטליות. בתחום הפרטיות התוכנה מביאה לריכוז סודות, זכויות יוצרים, וקניין רוחני בידי הסינים.
9.התנהלות בעייתית של ה”מערב” מול פוטין בנושא אוקראינה יוצרת סכנה להיווצרות של הידרדרות למלחמת עולם גרעינית, שתגרום בין היתר כאוס עולמי ואובדן שליטה על שרשרות גלובליות של אספקות אנרגיה ומזון. זה כולל גם כאוס פיננסי ,שיגרום אנרכיה ובהמשך חשש לעליית ממשלים טוטליטריים אנטי דמוקרטיים. - הפרטת יצור ושיווק החשמל בישראל לתאגידים רבים מאד עשויה ליצור סיבוכים בהספקתו עקב בעיות סינרגיה וסינכרון. גם רשת הולכת החשמל, שנשארת בידי חברת החשמל, נמצאת במצב רעוע ויש לחדשה בעלויות כבדות ותוך פרק זמן ארוך לפי דברי מאיר שפיגלר המנכ”ל החדש של החברה.
- הפרטת והחלשת דואר ישראל ובנק הדואר, שהוא הבנק החברתי יחיד במדינת ישראל, מחלישה את היכולת לשמור על זכויות הדואר של המדינה, האזרחים ,ואפילו התאגידים. אין דוגמא במדינה כלשהי בעולם למה שמדינת ישראל מעוללת לדואר.
- ביטול דורות 1-3 ברשתות הסלולר פוגעת בזכות האזרחים שרוצים בכך לאנונימיות תקשורתית, וכן בזכויות דתיים, חרדים, ואחרים, לתכנים מסוננים ואי חשיפה ליכולות הסמרטפון.
13.הערמת קשיים ומגבלות ביורוקרטיות על נגישות הציבור לשירותים השונים כגון – בנקאות, ביטוח, שירותי בריאות, שירותי רשויות מקומיות, שירותי ממשלה, פוגעים בזכויות הציבור ומקשה על חייו.
שירותי פורטלים ממוחשבים ממשלתיים גדולים כמו “גוב”,”נט- למשפט”,”שע”מ”, “ו”מרכבה”, ואי נגישותם המספקת לנזקקים לקבלת שירותים אנושיים, גורמים להרעת השירות ולפגיעה באיכויותיו. זה מקשה מאד בעיקר על ציבור ישראלי הולך וגדל של בני הגיל השלישי המאד אקטיבי בימינו.
14.ולבסוף, המודל הישראלי הקרוי “ההפיכה או המהפכה המשטרית” מבית הייצור של לוין-רוטמן, משגע ומתזז את מדינת ישראל מזה כחצי שנה, ועוד ימשיך לתזזה – כולל ריסוק מבנה, תהליכים, התנהלות, תרבות, מהות, ואתוס הסדר הדמוקרטי הישראלי שהתעצב מאז ראשית ימי הציונות. התהליך ההרסני כולל: יצירת כאוס, שיגוע האזרחים בטרללת ללא הפסקה, ויצירת אי ודאות טוטלית בכל תחומי החיים בישראל. האנדרלמוסיה בישראל עשויה לגרום לאובדן שליטה, ואף להביא למיטוט הישות הדמוקרטית המוצלחת הישראלית ואובדן עצמאותה וריבונותה. כך קרה בריבונויות עבריות-ישראליות-יהודיות קודמות במהלך ההיסטוריה. מדינה, אזרחים, תושבים, קהילות פזורה, ומדינות שכנות לא יכולים לתפקד מול ספירלה בולענית שבמרכזה “שבה נרמסות הגדרות חובות, גבולות, התחייבות, וזכויות שמהוות את מהות החיים במדינה. ב-24.7.2023 אישרה הכנסת את “החוק לצימצום עילת הסבירות” במסגרת תיקון חוק יסוד השפיטה. קיים חשש שנפתחה תקופה חדשה בדברי ימי מדינת ישראל. שבה מנסים לבנות מודלים משפטיים כאוטיים למטרת פירוק מדינת ישראל.
סיכום:
מדינת ישראל צריכה להפסיק להיות “מדינת-ניסויים”. זוהי זכותם הבסיסית של תושביה ואזרחיה מכל המגזרים והפלחים ליציבות ולאמינות של השירותים שהם מקבלים. ולפני אימוץ “חדשנויות” מפוקפקות יש לערוך סקר סיכונים לפי עקרון הזהירות המונעת.
“השימוש ב-ZOOM גורם לקליטה של מציאות במגבלות דיגיטליות. בתחום הפרטיות התוכנה מביאה לריכוז סודות, זכויות יוצרים, וקניין רוחני בידי הסינים”/
זום למיטב ידיעתי אינה חברה סינית .טיק טוק היא חברה סינית ואכן יש חששות גדולים שהסינים משתמשים בה לצורכי ריגול עולמיים.
אם כי הם כמובן מכחישים את זה.
כתוצאה יש איסור מתרחב על השימוש בתוכנה זאת במקומות שונים.
ראו כתבה עדכנית בנושא של הסי אן אן
https://edition.cnn.com/2023/06/08/tech/tiktok-data-china/index.html
Yuval Welis בפייסבוק
מעבר לטכנולוגיה, לא הבנתי מה הבעיה שלו עם תחרות לחברת החשמל והדואר…
אלה אינם גופים יעילים, ולא צריך אותם. פיקוח ממשלתי/ציבורי נחוץ, אבל לא חברה ממשלתית (ולו כי שם אין תאריך תפוגה למנהלים).