חגית בת-אליעזר, שגרירת יקום תרבות לאירועים, ממליצה

על הסרט “אייפל”

כרזת הסרט "אייפל"

כרזת הסרט “אייפל”

בתאריכים 16-25.5.2022 התקיים בסינמטק תל אביב פסטיבל הקולנוע הצרפתי ה-19.

את הפסטיבל פתח הסרט “אייפל” של הבמאי מרטין בורבולון. עם תום הפסטיבל הסרט מוקרן בבתי קולנוע בארץ.

צפון במקדימון הסרט

גוסטב אייפל היה מהנדס גאון, שעבד בפלדה במחצית השנייה של המאה ה-19. הוא פיתח טכנולוגיה חדשה לבנייה בסביבה מימית, ויישם אותה להקמת גשרים. אייפל היה שותף לבניית פסל החירות. מתחילת 1887 עד 27.3.1889 אייפל בנה בפריז את המגדל המפורסם, הנושא את שמו.

הסרט משתמש באנימציית מחשב כדי לתאר את השלבים הראשונים של בניית מגדל אייפל. המגדל תוכנן ללא אמצעי חישוב מודרניים, הפועלים ייצרו אלפי קורות ברזל, שינעו אותן על סוסים ועל מסילות, ללא משאיות, הרימו אותן, ללא מנופים, וחיברו בחצי מיליון מסמרות.

כשחושבים על העבודה העצומה הזאת, ועל הסכנות של הרכבה בגובה, בניית מגדל אייפל נראית דמיונית, כמו בניית הפירמידות. הסרט מציג קשיי תקציב, איומים של הפועלים בשביתה, מחאות של תושבי פריז נגד המיזם. השלמת המגדל במועד – לפני פתיחת התערוכה העולמית בפריז ב-6 במאי 1889, שהתקיימה לכבוד חגיגות 100 שנה למהפכה הצרפתית – היא הצלחה בלתי נתפסת, בגדר נס.

הסרט עוטף את ההצלחה ההנדסית המדהימה בסיפור רומנטי של פגישתו המחודשת של גוסטב אייפל עם אהובתו מן העבר, הנשואה לאחר, ומראה את ילדיו של אייפל מאשתו המתה, אך אלה פרטים שוליים, ולא נכונים היסטורית. גדולתו של הסרט היא בכך שהוא פותח את עיני הצופה בו, ובמגדל עצמו בעת העמידה מולו בפריז, בפליאה משתוממת, על גאוניותו של גוסטב אייפל, ועל ההצלחה העצומה של המאמץ המשותף של כל מי שתרם להקמתו.

הפוסט הקודםתרגום מחוייך בין שפתיים:תרגום השירה כמבצרו האחרון של המתרגם
הפוסט הבא“סף רעל” / יוסף עוזר – השיר השבועי עם אילן ברקוביץ’
בוגרת האוניברסיטה העברית במתמטיקה ומדעי המחשב, ומוסמכת הטכניון במתמטיקה. עובדת בתעשית המחשבים. למדה בסדנאות לשירה בהנחייתם של דליה רביקוביץ, רבקה מרים, ויעקב בסר. פרסמה ארבעה ספרי שירה: "השקת ספינת צפייה" (2008), "התנסויות" (2012), "בעזרת חברים" (2016), "כח משיכה" (2020). מתרגמת שירים מרוסית ומאנגלית, מפרסמת רשימות ביקורת על ספרי שירה, על סרטים, ועל הצגות תיאטרון. יוזמת ומנחה אירועי שירה.
תחומי הענין הספרותיים שלי מאז ילדותי היו מדע בדיוני ופנטזיה, בתחילת המאה ה-21 גיליתי מחדש את הקומיקס, ובפרט את המנגה והאנימה. קיבלתי תואר ד"ר בפיסיקה מאוניברסיטת תל-אביב, בתחום האסטרופיסיקה. אך מאז שנת 2000 אני עוסק בתחום הסביבה, במסגרת בית הספר לסביבה ולמדעי כדור הארץ באוניברסיטת תל-אביב. כמו כן, עבדתי במרכז הבינתחומי לחיזוי טכנולוגי שליד אוניברסיטת תל-אביב המתמחה בעתידנות.

השאר תגובה

אנו שמחים על תגובותיכם. מנגנון האנטי-ספאם שלנו מייצר לעתים דף שגיאה לאחר שליחת תגובה. אם זה קורה, אנא לחצו על כפתור 'אחורה' של הדפדפן ונסו שוב.

הזן את תגובתך!
הזן כאן את שמך

eleven − חמש =