לוי צירולניקוב ממליץ על

ספרו של מאיר שלו "אל תספר לאחיך"

כריכת ״אל תספר לאחיך״ של מאיר שלו
כריכת ״אל תספר לאחיך״ של מאיר שלו

הופעת רומן חדש של מאיר שלו זה תמיד אירוע. בעבר זה קרה כל ארבע שנים לערך, הפעם לקח לו כמעט עשור.

ויש עוד חידושים. ראשית, אורכו, בערך כחצי מהרומנים הקודמים שלו. והפעם אני, מעריץ מושבע של יצירותיו, קצת התאכזבתי – הדמויות והעלילה פחות משכנעות, מצבים אחדים שגרתיים בעיניי. אבל – אמנות הכתיבה, התיאורים, התפתחות הסיפור, והשפה העברית המדהימה, מרתקים כמו תמיד. רוב הספר מורכב מדיאלוגים בין אנשים שונים בזמנים שונים, שמשתלבים אחד בשני במעברים עדינים שלפעמים מצריכים פיענוח, ויש בזה קסם מיוחד. ובנוסף מופיעים ברומן תיאורים מיניים יפים ומפורטים שלא מתדרדרים לארוטיקה – מלאכת מחשבת של אמנות הכתיבה. בספרים שהספקתי לקרוא לא פגשתי משהו דומה.

כרגיל אצל מאיר שלו גם הרומן הזה הוא מחקר סיפרותי על נושא קיומי מסוים. משפטים שכוללים את שם הרומן מופיעים בספר כמה פעמים, וכצפוי יש להם משמעות מיוחדת, והם גם מציינים את מבנה הסיפור כולו. חיפשתי אך לא מצאתי אם יש לשם הרומן קשר לתנ"ך כמו ברומנים הקודמים של המחבר. אשמח אם מישהו שמצא יגלה לי.

בקיצור – רוצו לקרוא! והפעם יש גם גרסה אלקטרונית.

חגית בת-אליעזר, שגרירת יקום תרבות לאירועים, ממליצה על

פסטיבל דוקאביב

כרזת ההצגה ״אש האהבה״ בפסטיבל דוק-אביב
כרזת ההצגה ״אש האהבה״ בפסטיבל דוקאביב

בתאריכים 26.5 – 5.6 יתקיים פסטיבל דוקאביב ה-24, הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע דוקומנטרי בתל אביב.

הפסטיבל יתקיים במתכונת היברידית: הקרנה באולמות הקולנוע וצפייה מקוונת.

ב- 2.5 נערכה בסינמטק תל אביב הקרנת עיתונאים, בה מנכ"לית הפסטיבל גליה בדור והמנהלת האמנותית קרין ריבקינד סגל הציגו את תוכנית הפסטיבל, וציינו את שני הפרסים החדשים. פרס "קרן כדר", שיוענק ע"י "קרן כדר לתרבות, אמנות ומדע" מיסודו של ד"ר אברהם כדר לסרט בהשראת תולדות המדינה והחברה הישראלית, ותחרות חדשה, וראשונה מסוגה בעולם, לסרטי דוקו קצרים של עד 3 דקות כמיזם משותף של טיקטוק ודוקאביב.

בפסטיבל יוקרנו 124 סרטים, חלקם משתתפים בתחרויות הישראלית והבינלאומית. את הפסטיבל יפתח הסרט "אייכמן – ההקלטות האבודות", שהוא אחד הסרטים מתוך 13 הסרטים המתמודדים בתחרות הישראלית.

בהקרנת העיתונאים הוצג הסרט "אש האהבה" האמריקאי, בבימויה של שרה דוסה, המשתתף בתחרות הבינלאומית, על קטיה ומוריס קראפט, חוקרי הרי הגעש, שמצאו את מותם בשנת 1991 בהתפרצות של הר געש קטלני במיוחד. מחקריהם הובילו אותם להרפתקאות מסוכנות בין ענני אפר ונהרות לבה. במשך יותר מ-25 שנה הם טיפסו אל לועיהם של הרי געש מתפרצים כדי להתקרב ככל האפשר לענני האפר, מפלי הבוץ, ונהרות האש, כשהם מאזינים, כדבריהם, לפעימות לבו של כדור הארץ. זוג החוקרים הצרפתים קטיה ומוריס קראפט היו מאוהבים בהרי געש והכירו אינטימית את ההרים המעשנים של איסלנד, הוואי, זאיר, איטליה, קולומביה, ויפן. הם דגמו, מדדו, ובעיקר צילמו – צילומים וסרטים עוצרי נשימה – בתקווה שהעולם יתאהב, כמותם. סיפור היכרותם, הרפתקאותיהם הנועזות, ומותם בהתפרצות ההר אוּנזֶן ביפן, מסופר בקריינות של מירנדה ג'ולי על רקע הצילומים המרהיבים, מעשי ידיהם של זוג החוקרים.

הנה קטע מ"אש האהבה"

הפוסט הקודםקולה ומכנסיים / יוסף עוזר – השיר השבועי עם אילן ברקוביץ'
הפוסט הבאגליון המאתיים של עיתון הקומיקס הישראלי ״זבנג!״
דיוקן של לוי צירולניקוב
נולד בשנת 1948 בעיר חרקוב באוקראינה, ובשנת 1971 סיים לימודי מתמטיקה ברמה של תואר שני באוניברסיטת מוסקבה. עלה לארץ בסוף 1971. עבד בתחום מחשוב ארגוני בחברות "אל על", "מוטורולה" ו"קרלסברג". בשנת 1981 סיים תואר שני במדעי הניהול באוניברסיטת תל אביב.
בוגרת האוניברסיטה העברית במתמטיקה ומדעי המחשב, ומוסמכת הטכניון במתמטיקה. עובדת בתעשית המחשבים. למדה בסדנאות לשירה בהנחייתם של דליה רביקוביץ, רבקה מרים, ויעקב בסר. פרסמה ארבעה ספרי שירה: "השקת ספינת צפייה" (2008), "התנסויות" (2012), "בעזרת חברים" (2016), "כח משיכה" (2020). מתרגמת שירים מרוסית ומאנגלית, מפרסמת רשימות ביקורת על ספרי שירה, על סרטים, ועל הצגות תיאטרון. יוזמת ומנחה אירועי שירה.
תחומי הענין הספרותיים שלי מאז ילדותי היו מדע בדיוני ופנטזיה, בתחילת המאה ה-21 גיליתי מחדש את הקומיקס, ובפרט את המנגה והאנימה. קיבלתי תואר ד"ר בפיסיקה מאוניברסיטת תל-אביב, בתחום האסטרופיסיקה. אך מאז שנת 2000 אני עוסק בתחום הסביבה, במסגרת בית הספר לסביבה ולמדעי כדור הארץ באוניברסיטת תל-אביב. כמו כן, עבדתי במרכז הבינתחומי לחיזוי טכנולוגי שליד אוניברסיטת תל-אביב המתמחה בעתידנות.

השאר תגובה

אנו שמחים על תגובותיכם. מנגנון האנטי-ספאם שלנו מייצר לעתים דף שגיאה לאחר שליחת תגובה. אם זה קורה, אנא לחצו על כפתור 'אחורה' של הדפדפן ונסו שוב.

הזן את תגובתך!
הזן כאן את שמך

16 − 11 =