אלי אשד, העורך הראשי של “יקום תרבות”ממליץ על:
ההצגה “אמסטרדם בלוג” בתיאטרון “תמונע”. מדובר על אחת ההצגות הקודרות והמדכאות שראיתי בזמן האחרון. כל המחזיק בתדמית מסוימת ביותר של הנערה אנה פרנק, מחברת היומן המפורסם מתקופת השואה, מוזהר בזאת להתרחק מן ההצגה.
ההצגה הזאת בהחלט לא מיועדת לכל אחד, גם בתיאוריה את הגיבורות הלסביות המתייחסות לכך כדבר הטבעי ביותר בעולם, אבל מעניין כי המחזאי -במאי, ראובן קלינסקי הוא גבר דווקא. נדיר למצוא יוצר גבר שמתעסק בצורה עמוקה כל כך בתרבות הלסבית.
חלקה הגדול של ההצגה מתרחש בעולם הווירטואלי של הצ’טינג, במפגשים בין נערה ישראלית ובין בלוגרית הולנדית שבה היא מתאהבת אך ורק בגלל כתיבתה, ואחריה היא יוצאת בחיפושים. וחלקה השני מתרחש בעולם האמיתי של אמסטרדם, שאליה מגיעה הגיבורה שנוטשת את בית הוריה העשירים וגרה ברחוב. באמסטרדם היא פוגשת פנטזיה מדכאת של אנה פרנק, הנערה היהודייה שיצרה יומן משלה על חייה שלה עשרות שנים לפני עידן הבלוגים וריגשה מאות אלפים ומיליונים כפי שעושים כמה בלוגרים היום, אך הדבר נעשה באופן שעלול להיות קשה לעיכול למבוגרים ולרגישים בינינו.
המשחק הוא מצוין, אבל לא הצלחתי להזדהות עם הדמויות שנראה שהביאו את גורלן המר על עצמן במו ידיהן מבחירתן שלהן, בניגוד לאנה פרנק האמיתית שגורלה המר לא היה תוצאה של בחירתה שלה.
ורד זינגר, עורכת הלשון והסגנון של “יקום תרבות”, ממליצה על:
לא ללכת לסרט “ילדות פרא” (תורכיה, 2015)
חמש אחיות צעירות ותאבות חיים גדלות בבית סבתן. בזו אחר זו הן מגיעות לגיל בגרות ומבינות לצערן את היעוד המשפחתי המצומצם שמכתיב להן עתידן, כרעיות צנועות המצייתות לגברים. אט אט הופך הבית המשפחתי לסגור וקפדני יותר, והמגע שלהן עם העולם שבחוץ הולך ומצטמצם. במקום ללכת לבית הספר הן מקבלות שיעורים בבישול ובתפירה, ובמקום ללכת לצפות במשחק כדורגל הן מתכוננות לנישואים שמארגנים להן. חמש האחיות, מונעות על ידי אותו רצון לחופש ולחיים, מחליטות להיאבק, כל אחת בדרכה.
“ילדוֹת פרא” הוגדר כדרמה עם רגעים קומיים לא מעטים, אבל בפועל מדובר בסרט אטי ומפחיד עם הבלחות מצחיקות נדירות המעוררות כמיהה לעוד כמה צחוקים קטנים ומשחררים, אך אלה מגיעים במשורה. למרות הסוף הטוב בעליל ומשחקן המצוין של הנערות יצאתי אבלה, מוטרדת, מבולבלת וחפוית ראש.
חגית בת אליעזר, שגרירת “יקום תרבות” באירועים ומופעים בכל רחבי הארץ ממליצה על:
הסרט “להציל את מארק וואטני” (ארה”ב, 2015)