ספרות ספקולטיבית עברית – הפרק הראשון

הפרק הבא בתזה שלי הוא פרק קצר ובו אני רק סוקר את הספרות המחקרית בנושא מדע בדיוני.

אין לי כל-כך מה לומר על הפרק הזה, אז אני פשוט מוסיף אותו כאן…

סקירת ספרות

אה, כן – אם מישהו חושב שפספסתי איזו ספרות מחקרית מעניינת, אשמח מאוד לתגובה.

2 תגובות

  1. לדעתי כדאי להשתמש גם בספרו של בריאן אלדיס על תולדות ספרות המדע הבדיוני.TRILION YEAR TREE
    ויש גם את ספרו של בריאן סטבלפורד על תולדות "הרומנסה המדעית " בבריטניה במאה ה19 וראשית המאה העשרים.

  2. מבחינת ספרות מחקרית חסרה לי התייחסות לספרה של מרגרט אטווד In Other Worlds בו היא מתייחת לדיון שהיה לה עם אורסולה לה גויין ב-2010 לגבי מהם ההגדרות של מד"ב. חסרה לי התיחסות למשאב כמו אנצקלופדיית המד"ב http://www.sf-encyclopedia.com/ או לדיון שצ'יינה מיוויל התחיל לגבי למה ספרי מד"ב לא מקבלים הכרה לגבי הערך הספרותי שלהם http://www.theguardian.com/books/booksblog/2011/oct/17/science-fiction-china-mieville. יש ברשימה הזאת עוד רעיונות למקורות http://www.goodreads.com/list/show/32468.Science_Fiction_Studies#10356713
    מעבר לכך, מוזר לי שאתה לא מתייחס לכך שמד"ב בתור סוגה לעיתים קרובות בנוי על מסגרות של סוגות ספרותיות קיימות- כמו שאצל אסימוב ניתן למצוא אלמנטים של מותחן בלשי, מותחן פוליטי או ספרות הרפתקאות, אצל קוני וויליס יש קומדיה רומנטית ועוד. הבחירה בשני הספרים – של אסימוב ורות'פוס נראת לי שרירותית למדי -הן לא נחשבים יצירות פורצות דרך במיוחד או מייצגות במיוחד, ספציפית הערך הספרותי של רות'פוס בעייתי, הוא מאוד קלישאיתי – והקלישאות הן לא של מד"ב אלא של ספרות נוער- הוא בייסקלי הארי פוטר שקצת יותר מתאים למבוגרים.

השאר תגובה

אנו שמחים על תגובותיכם. מנגנון האנטי-ספאם שלנו מייצר לעתים דף שגיאה לאחר שליחת תגובה. אם זה קורה, אנא לחצו על כפתור 'אחורה' של הדפדפן ונסו שוב.

הזן את תגובתך!
הזן כאן את שמך

6 + שלוש עשרה =