לרגל ביקורו של ראש ממשלת הודו, נארנדרה מודי, בישראל 4 יולי 2017, אנחנו מעבירים את המאמר הזה, מ 2014, לראש הפרסומים באתר, באופן זמני. הורדנו את ה״הדבקה״ ביום 9/7/17.

הופיע בדיוקן-מקור ראשון, יולי 2014

אלי אשד בכתבה מקיפה על הודו החדשה שהיא מעצמת על אסיאתית בהתהוות.

מאהטמה גאנדהי, מייסד הודו המודרנית, לא אהב את הרעיון של מדינה יהודית. יורשו, ג’ווהרלאל נהרו, עוד פחות מכך, והקפיד תמיד לקבל נשק מישראל רק בחשאי שלא ידעו. הממשלה החדשה של הודו כבר אמורה להיות סיפור אחר לגמרי. מפלגה לאומית עד לאומנית, עם חיבה עמוקה לאלים עתיקים, להינדים קדומים, שלהם היא מיחסת טכנולוגיית על וכלי טיס מעופפים (“וימאנות”) ,פלוס מנהיג כריזמטי, שהוא גם משורר לעת מצוא, ואינו אוהד אוטומאטי של מוסלמים. זה מה שנדרש מהודו כדי לגלות באיחור רב שיש לה בקצה היבשת אחות קטנה ושמה ישראל. ולסיום דיון בשאלה החמורה: מכיוון שהודו וסין הן שתי מעצמות על אסיאתיות על מסלול התנגשות בינן, במי יהיה על ישראל לבחור בבוא יום הפקודה, אם וכאשר הקונפליקט בין השתיים יתפרץ במלוא עוזו – בהודו או בסין?

שובם של ההינדים


2 תגובות

  1. היום ביולי 2017 שלוש שנים בדיוק לאחר הפרסום המקורי של כתבה זאת כאן ראש ממשלת הודו מודי בא לביקור בישראל והתקבל בחום גדול בידי ראש ממשלת ישראל נתניהו. אפשר לקבוע שהיחזסים עם הודו מעולם לא היו טובים יותר.
    ואפשר לקבוע כי ישראל נושאת את עיניה להודו כפרטנר הגדול שלה בעתיד במזרח.

השאר תגובה

אנו שמחים על תגובותיכם. מנגנון האנטי-ספאם שלנו מייצר לעתים דף שגיאה לאחר שליחת תגובה. אם זה קורה, אנא לחצו על כפתור 'אחורה' של הדפדפן ונסו שוב.

הזן את תגובתך!
הזן כאן את שמך

1 + eleven =