חגית בת-אליעזר, שגרירת יקום תרבות לאירועים, ממליצה

על המחזה "הנשים האבודות מטרויה"

כרזת ההצגה 'הנשים האבודות מטרויה' בבית הספר למשחק של סמינר הקיבוצים
כרזת ההצגה ״הנשים האבודות מטרויה״ בבית הספר למשחק של סמינר הקיבוצים

המחזה מאת חנוך לוין עולה בהפקה חדשה בבית הספר למשחק של סמינר הקיבוצים, בבימויה של דנה מודן.

את המחזה כתב חנוך לוין על פי "נשות טרויה" של אוריפידס, שהוצג לראשונה בשנת 415 לפני הספירה ביוון העתיקה. ב"הנשים האבודות מטרויה" חנוך לוין השאיר את שמות הדמויות היווניים המקוריים, אבל השמיט את ענייני האלים שבמחזה היווני.

כריכת ספרו של חנוך לוין ״הנשים האבודות של טרויה״
כריכת ספרו של חנוך לוין ״הנשים האבודות מטרויה״

המחזה של חנוך לוין הועלה לראשונה בשנת 1984, בתיאטרון הקמרי, בבימויו של המחזאי.

טרויה נכבשה ע"י צבא יוון. הלוחמים הגברים נהרגו בקרב, ועכשיו מגיע תורן של הנשים של טרויה לחוות את הכיבוש: הן מושפלות; נמכרות לעבדות; ילדיהן נרצחים מול עיניהן. ההצגה מתרחשת סביב שולחן ארוך, קרוב לקהל, אשר מקיף את הזירה. כל הדמויות – למעט הילד אסטיאנאקס, נכדה של המלכה הקובה – הנשים והגברים, המנצחים היווניים, מגולמות ע"י שחקניות. דמויות הגברים עוטות חליפות משי מהודרות, כיאה למעמדם הגבוה.

תפקיד מרכזי שמור לשליח טאלתיביוס, אשר מודיע, בקור רוח ובזלזול, לנשים את מר-גורלן. בסצינה מרשימה מאוד המלכה הקובה מקוננת על המתים, מטיחה את זעמה בכובשים, אך אלה מתוך התעלמות מוחלטת משתעשעים במשחק של אצבעות המטילות צל על המסך. גם הלנה היפה, העילה למלחמה האווילית, מתאכזרת למלכת טרויה. סצינת המאבק של אנדרמאכה, המנסה להגן על בנה אסטיאנאקס, עוצמתית ונוגעת ללב.

נגינת פסנתר חיה מלווה שירים אחדים, המבוצעים ע"י השחקנים.

העלילה הקשה והמשחק הפיזי מעבירים את זוועות המלחמה באופן מוחץ.

ההפקה תציג עד ל- 7.6.25 בתיאטרון אחד העם של סמינר הקיבוצים.

הפוסט הקודםהיסטוריה חלופית של הבלקן והעולם – דולדן
הפוסט הבאשתי הגרסאות של עשרת הדברות
בוגרת האוניברסיטה העברית במתמטיקה ומדעי המחשב, ומוסמכת הטכניון במתמטיקה. עובדת בתעשית המחשבים. למדה בסדנאות לשירה בהנחייתם של דליה רביקוביץ, רבקה מרים, ויעקב בסר. פרסמה חמישה ספרי שירה: "השקת ספינת צפייה" (2008), "התנסויות" (2012), "בעזרת חברים" (2016), "כח משיכה" (2020); ״הרחבת המבט״ (2024). מתרגמת שירים מרוסית ומאנגלית, מפרסמת רשימות ביקורת על ספרי שירה, על סרטים, ועל הצגות תיאטרון. יוזמת ומנחה אירועי שירה.
תחומי הענין הספרותיים שלי מאז ילדותי היו מדע בדיוני ופנטזיה. בתחילת המאה ה-21 גיליתי מחדש את הקומיקס, ובפרט את המנגה והאנימה. קיבלתי תואר ד"ר בפיסיקה מאוניברסיטת תל-אביב, בתחום האסטרופיסיקה, אך מאז שנת 2000 אני עוסק בתחום הסביבה, באוניברסיטת תל-אביב. כמו כן, עבדתי במרכז הבינתחומי לחיזוי טכנולוגי שהתמחה בעתידנות. אני בין מקימי עמותת ״יקום תרבות״, וחבר ועד מאז הקמתה, והעורך הלשוני בפועל של אתר העמותה מאז 2019.

2 תגובות

השאר תגובה

אנו שמחים על תגובותיכם. מנגנון האנטי-ספאם שלנו מייצר לעתים דף שגיאה לאחר שליחת תגובה. אם זה קורה, אנא לחצו על כפתור 'אחורה' של הדפדפן ונסו שוב.

הזן את תגובתך!
הזן כאן את שמך

14 − 7 =