חגית בת-אליעזר, שגרירת יקום תרבות לאירועים, ממליצה
על התערוכה “תיק השעה”
רונית עלון עוסקת בתחומי אמנות ויצירה שונים: רקמה, סריגה, מקרמה ,ציור בשמן, בצבעי מים ובדיו. לאחרונה היא יוצרת בבטון.
עבודותיה של רונית עלון מעטרות את כריכות ספרי השירה והפרוזה של ד”ר צדוק עלון, בן זוגה, שיצאו לאור בהוצאות עיתון 77, עמדה, וגמא.
באוקטובר 2022 השתתפה רונית עלון בתערוכה הקבוצתית “אמנות על כתב” בגלריית בן עמי בתל אביב.
בימים אלה, עד ל-1.6.2024, מוצגת בגלריית הסלון בתיאטרון ירושלים תערוכת היחיד הראשונה שלה “תיק השעה“, ובה מעל 30 תיקים העשויים מבטון.
בתפיסה הרווחת בטון הוא חומר בנייה. והנה רונית עלון מצליחה לפסל באמצעותו, ליצור כעין שילוב בין הנדסה לאמנות. למה הדבר דומה? רונית עלון היא מרצה למתמטיקה, בעלת תואר שני בתחום. מתמטיקה היא גם שילוב: יש שמכנים אותה “שירת המדעים”.
תיק מבטון חובק עוד דואליות. תיק הוא כלי אחסון, בעל חלל פנימי. אך תיק, היצוק בטון, אינו משאיר חלל לתכולה. על כן הוא אינו ממלא את תפקידו, כי “מלא בעצמו”.
יפה השם של התערוכה. “תיק השעה” המהדהד את תיק-תוּק השעות בשעון. גם שמות התיקים השונים בתערוכה מנצנצים הומור, משחקים בשפה. בין שמות התיקים ‘תיקטוק’:
‘ענתיק’, ‘תיקתק’, ‘תיק בלי שר’, ‘ארטתיק’, ‘בותיק’, ‘ליפסתיק’, ‘תיקטן’, ‘תיקון’, ‘ממתיק’:
רונית עלון בוחרת בקפידה את החומרים השונים, מהם עשויות ידיות ותוספות, ומתארת אותם ליד שם התיק. היא גם מצינת את ממדי התיק, משקלו ושנת יצורו, לשם דיוק אמנותי-מתמטי.
במהלך הכנת היצירות הבטון עובר מהפך מחומר רך מאוד, גמיש, נוח וצייתן, לגוף מוצק, מוגמר, עקשן, וסרבן כל שינוי. חלון הזמן לעיצוב הבטון הוא קצר ותובעני. זאת שעת התיק. אפשר לראות את תכונותיו המשתנות של הבטון במהלך שעות העבודה עליו כמטאפורה לשנות חיי אדם.
רונית עלון מקדישה את התערוכה להוריה ולאחותה, ז”ל.