חגית בת-אליעזר, שגרירת יקום תרבות לאירועים, ממליצה על

מופע המחול לֶכֶת

כרזת המופע ״לכת״ של להקת ענבל.
כרזת המופע ״לכת״ של להקת ענבל.

צפו במקדימון ל”לכת “

“לכת” היא העבודה האחרונה בטרילוגיה “שלוש הצעות להתמודדות עם הזמן”, שיצר הכוריאוגרף מור שני עבור להקת ענבל מאז שב ארצה לאחר שהות ממושכת בהולנד. שתי העבודות הקודמות בטרילוגיה היו “ריקוד פשוט” שיצר ב-2016, ו”בזמן שהגחליליות נעלמות” מ-2018. מופע המחול “לכת” נוצר בתקופת הקורונה, ומוצג על במת תיאטרון מחול ענבל מאז אמצע שנת 2021.

התפאורה מדמה נוף אורבני. התלבושות המרהיבות, בעיצובו של עמרי עלבו, הן בגדי ערב בסגנון ספורט-אלגנט, המתאימים לאנשים בדרכם לבילוי: הרקדנים בחולצות מכופתרות קלות ובמכנסים מחויטים, אך נוחים לתנועה, 3 הרקדניות בשמלות צבעוניות יפהפיות, מחמיאות, ואחת בחליפת מכנסים אלגנטית. כולם בנעלים זהות גמישות, המסייעות לתנועת הריקוד. המוזיקה קצבית, חדורת שמחת חיים, מורכבת ממנגינות שונות, אך שומרת על אחדות סגנונית, כי כולה מופע מוקלט של צמד הדי־ג’ייז הצרפתי Acid Arab, אשר כולל גם את שיתוף הפעולה שלהם עם ההרכב A-WA, של האחיות תאיר, לירון, ותגל חיים, שמעבדות שירת נשים תימנית עתיקה לקצב עכשווי.

הרקדנים נמצאים בתנועה מתמדת מהירה, מיעוטה בהליכה. תנועת הריקוד אסתטית, נעימה לעין, כוללת רכיבים אקרובטיים דוגמת עמידות ידיים. ישנם קטעי סולו, ריקודי זוגות, אך לרוב כל 8 הרקדנים חוצים בנחשול של אנרגיה את הבמה. הרקדנים נדרשים למאמץ גופני רב, אך ביצועם משוחרר וחגיגי. המופע מהנה, משרה אופטימיות וזוכה למחיאות כפיים נלהבות של הקהל.

המופעים הקרובים מפורסמים באתר הלהקה.

תמונה ממופע המחול ״לכת״ של להקת ענבל. מזכה לאפרת מזור
תמונה ממופע המחול ״לכת״ של להקת ענבל. מזכה לאפרת מזור
הפוסט הקודםמה הקטע היום: 20.3 יום האושר
הפוסט הבאהתנ”ך על פי יונתן רטוש – שיחה עם אהוד בן עזר
בוגרת האוניברסיטה העברית במתמטיקה ומדעי המחשב, ומוסמכת הטכניון במתמטיקה. עובדת בתעשית המחשבים. למדה בסדנאות לשירה בהנחייתם של דליה רביקוביץ, רבקה מרים, ויעקב בסר. פרסמה ארבעה ספרי שירה: "השקת ספינת צפייה" (2008), "התנסויות" (2012), "בעזרת חברים" (2016), "כח משיכה" (2020). מתרגמת שירים מרוסית ומאנגלית, מפרסמת רשימות ביקורת על ספרי שירה, על סרטים, ועל הצגות תיאטרון. יוזמת ומנחה אירועי שירה.
תחומי הענין הספרותיים שלי מאז ילדותי היו מדע בדיוני ופנטזיה, בתחילת המאה ה-21 גיליתי מחדש את הקומיקס, ובפרט את המנגה והאנימה. קיבלתי תואר ד"ר בפיסיקה מאוניברסיטת תל-אביב, בתחום האסטרופיסיקה. אך מאז שנת 2000 אני עוסק בתחום הסביבה, במסגרת בית הספר לסביבה ולמדעי כדור הארץ באוניברסיטת תל-אביב. כמו כן, עבדתי במרכז הבינתחומי לחיזוי טכנולוגי שליד אוניברסיטת תל-אביב המתמחה בעתידנות.

השאר תגובה

אנו שמחים על תגובותיכם. מנגנון האנטי-ספאם שלנו מייצר לעתים דף שגיאה לאחר שליחת תגובה. אם זה קורה, אנא לחצו על כפתור 'אחורה' של הדפדפן ונסו שוב.

הזן את תגובתך!
הזן כאן את שמך

ארבע עשרה − שמונה =