חגית בת-אליעזר, שגרירת יקום תרבות לאירועים ממליצה
על “חגיגות היובל לתיאטרון אורנה פורת”
תיאטרון אורנה פורת לילדים ולנוער הוקם בשנת 1970 בידי כלת פרס ישראל השחקנית אורנה פורת, ושר החינוך דאז יגאל אלון ז”ל. במשך 50 שנות פעילותו התיאטרון מקנה ערכים אסתטיים-אומנותיים לילדי ישראל בהצגות ובסדנאות בכל רחבי הארץ.
בימים אלה, לרגל שנת היובל להקמתו, התיאטרון מעלה את המופע “החגיגה שלנו”. הבמה המתגלגלת של תיאטרון אורנה פורת תגיע ל- 50 ישובים לאורכה ולרוחבה של הארץ, ותעניק את המופע במתנה לילדי ישראל, במסגרת חגיגת יום ההולדת לתיאטרון אורנה פורת מדן ועד אילת.
ב- 26 באפריל התקיימה במוזיאון ארץ ישראל מסיבת עיתונאים של תיאטרון אורנה פורת. יפעת ית”ח רון, המנהלת האומנותית, דיברה על המחלקה החינוכית של התיאטרון, המקיימת סדנאות שנתיות לבני נוער, הציגה את רפרטואר היובל של התיאטרון, ודיברה בהרחבה על המופע “החגיגה שלנו”.
במשך חודש, בין 3 במאי ל-3 ביוני, בתדירות של 2 מופעים ליום, “החגיגה שלנו” תוצג ב- 50 ישובים בארץ, וביניהם אילת, אופקים, אשקלון, כרמיאל, תל חי, אופקים, עפולה, בית שאן, וכן בערים המרכזיות. המחזה והבימוי הם של צביה הוברמן, והשחקנים, האהובים על הילדים, הם דון לני גבאי, תומר אופנר, אור משיח, וגל מלכה.
העלילה משלבת רכיבים אגדתיים של מלך וליצן החצר, עם התייחסות למציאות של פגיעה מתמשכת בעולם התרבות, שהתחילה עם שרת התרבות לשעבר, והמשיכה עם שנת הקורונה. זאת הצגת ילדים. כמה טוב, שהסוף טוב!
הילדה ליבי, שבאה לצפות בהצגה של תיאטרון אורנה פורת, בעצם זוכה בחוויה תיאטרלית שמחוץ להצגה: היא פוגשת במפתיע את ליצן החצר שגורש מהארמון, וביחד הם יוצאים למסע קסום בו הם פוגשים דמויות, שירים, וסיפורים, מתוך הצגות התיאטרון. בסוף המסע הם מגיעים אל ארמון המלך, ומופתעים לגלות כי העם גירש את המלך משום שהוא ויתר על התרבות. הם מציעים למלך להופיע איתם בהצגה חדשה, שתראה לכולם מהו כוחו של התיאטרון, ותחזיר לעם את האמון במלך.
לוח הזמנים המפורט של המופעים והישובים נמצא כאן.
מצער לראות את הכיתוב החדש בצבע אדום “לא יתקיים עקב המצב הביטחוני. עקבו אחרינו לעדכונים נוספים לגבי מופע חלופי“,
אשר נוסף ל-6 מופעים בתאריכים 12-14 במאי.
תודה לחגית בת-אליעזר על המאמר המפרגן שכתבה על פועלה של אורנה פורת, בתחום התיאטרון, עם המופע החדש, “החגיגה שלנו”. מופע שיטייל בארץ, למען ילדי ישראל. מופע שהוא למעשה מחזה, של צביה הוברמן. עכשיו סוף סוף יוכלו ילדים ליהנות מהצגה אחרי שנה שלמה של מגיפה, כדבריה היפים של חגית, שהזדהתה עם התכנים של המופע, שלוקח אותה למסע, והרי כולנו נמצאים בסוג של במסע, ויש שמוצאים בו את היופי והנאה. יש במופע הקסום תובנות ואף וביקרות כלפי מה שקרה לעולם התרבות שלנו, כפי שמתרשמת מכך חגית. האם ישוב כוחו של התיאטרון אחרי שנה קשה כזו? אמנם נכון עכשיו יש מצב בטחוני מצער בארץ, אך גם זה יחלוף כמו המגפה, ואז כל הילדים יוכלו ללכת לראות את ההצגה וליהנות מרגעי חסד וקסם.
תודה לחגית על החשיפה התיאטרונית.
אורנה פורת השאירה אחריה מורשת משמחת וילדית.
מקווה שהמצב הנוכחי יחלוף, וילדים רבים יהנו ממופעי צחוק ולא מופעי אימה
חייבים להמשיך לנגן ולהופיע . מסורת מפוארת של תיאטרון לילדים המשלב תרבות וערכים לא נפסיק לעולם. היש דבר נצחי יותר מחגיגה,ליצן חצר ומלך?