חגית בת-אליעזר, שגרירת יקום תרבות לאירועים, ממליצה
על סיור בתל שקמונה מטעם המוזיאון הימי
בחיפה מערך של שישה מוזיאונים, הממוקמים באתרים שונים בעיר. המוזיאון הימי הלאומי נמצא בקצהו המערבי של רחוב אלנבי, כפסע ממנו לים, אך הפסע הזה התאפשר רק לאחרונה, כשנבנה מחלף חדש מעל לכביש חיפה-תל אביב. ביום שישי 23 באפריל, למחרת יום כדור הארץ, ארגן המוזיאון הימי סיור של ארכיאולוגיה וטבע אביבי לחוף שקמונה, שנמצא מדרום למוזיאון. היינו קבוצה של 15 משתתפים בהובלתה של תמר גורקה קליינר המדריכה, שהפגינה בקיאות מרשימה בתחומי החי, הצומח, ההיסטוריה, הגיאוגרפיה, והארכיאולוגיה.
בתחילת הסיור, עוד בתוך המוזיאון, ראינו את הפסיפס הענק המרשים, מהמאה השישית לסה"נ, שנחשף בחפירות תל שקמונה. בסופו של הסיור הגענו לתל בו התגלה הפסיפס, וממנו הועבר למוזיאון. לכל אורך הדרך נהנינו משמש אביבית מלטפת, שהאירה את הפריחה הצבעונית, את רצועת חוף הקונכיות, את הגלים הלבנבנים הטבולים בכחולים, והזכירה לנו לשמור על שלום כדור הארץ, הנע בצייתנות סביבה.
רכס הכרמל, המתחיל מסטלה מאריס (כוכב הים) במרום ההר, יורד אל קו המים, אינו נעצר בו, וצולל למעמקי הים. שם הוא יוצר ריף סלעי מחורץ, המשמש בית גידול ליצורים ימיים נדירים. אפילו קונכיות ריקות מבעליהן-בוניהן, הנחות דומם על החוף, יכולות לשמש מחסה ליצורים זעירים. על כן אין לקחת אותן למזכרת מהסיור.
חיפה פוטוגנית מאוד. היא מחדדת את צבעיה בעפרון עיניים מחודד, וכולה זוהרת בשעות הבוקר.
עוד סיור מתוכנן ע"י המוזיאון הימי בבוקר יום שישי 14 במאי באותה הסביבה, אך בנתיב שונה: מסטלה מאריס על ההר אל חוף שקמונה.
חיפה תקבל את מבקריה בחיוך שמשי ותמריץ אותם במורד הרכס.
תודה לחגית על המאמר היפה. שמתאר
את אחד המקומות היפים בעיר. נשמע שהיתה חוויה מרגשת
אני גם אוהבת את התיאורים הליריים שלך והשפה הנעימה בה את כותבת.
תמיד טוב להכיר עוד חלקים מהעיר שלנו וללמוד על החי והצומח.
תודה לבת-אליעזר שתיווכה את יפי השמורה אל המרחב הוירטואלי. וידוע לי, כמובן – ע" שמי, שנמצאת בסביבת מקום מערת אליהו. אולי תוכלי להציע למוזיאון כי יחלו לסייר במערה? אשמח לעדכון בנושא.
תודה חגית. בדיוק האתרים שצילמתי לא מזמן בטיוליי הרגליים לאורך חוף הים. חיפה יפה ומציעה אתרי טיולים והסטוריה לרוב. ממליצה למי שאינו מכיר את רצועת החוף הזו ובכלל את חיפה.