חגית בת-אליעזר, שגרירת יקום תרבות לאירועים, ממליצה

על סיור בתל שקמונה מטעם המוזיאון הימי

בחיפה מערך של שישה מוזיאונים, הממוקמים באתרים שונים בעיר. המוזיאון הימי הלאומי נמצא בקצהו המערבי של רחוב אלנבי, כפסע ממנו לים, אך הפסע הזה התאפשר רק לאחרונה, כשנבנה מחלף חדש מעל לכביש חיפה-תל אביב. ביום שישי 23 באפריל, למחרת יום כדור הארץ, ארגן המוזיאון הימי סיור של ארכיאולוגיה וטבע אביבי לחוף שקמונה, שנמצא מדרום למוזיאון. היינו קבוצה של 15 משתתפים בהובלתה של תמר גורקה קליינר המדריכה, שהפגינה בקיאות מרשימה בתחומי החי, הצומח, ההיסטוריה, הגיאוגרפיה, והארכיאולוגיה.

תמונת הפסיפס
הפסיפס מתל שקמונה. צילום – חגית

בתחילת הסיור, עוד בתוך המוזיאון, ראינו את הפסיפס הענק המרשים, מהמאה השישית לסה"נ, שנחשף בחפירות תל שקמונה. בסופו של הסיור הגענו לתל בו התגלה הפסיפס, וממנו הועבר למוזיאון. לכל אורך הדרך נהנינו משמש אביבית מלטפת, שהאירה את הפריחה הצבעונית, את רצועת חוף הקונכיות, את הגלים הלבנבנים הטבולים בכחולים, והזכירה לנו לשמור על שלום כדור הארץ, הנע בצייתנות סביבה.

החוף בפריחתו
חוף שקמונה בפריחתו. צילום – חגית

רכס הכרמל, המתחיל מסטלה מאריס (כוכב הים) במרום ההר, יורד אל קו המים, אינו נעצר בו, וצולל למעמקי הים. שם הוא יוצר ריף סלעי מחורץ, המשמש בית גידול ליצורים ימיים נדירים. אפילו קונכיות ריקות מבעליהן-בוניהן, הנחות דומם על החוף, יכולות לשמש מחסה ליצורים זעירים. על כן אין לקחת אותן למזכרת מהסיור.

חיפה פוטוגנית מאוד. היא מחדדת את צבעיה בעפרון עיניים מחודד, וכולה זוהרת בשעות הבוקר.

עוד סיור מתוכנן ע"י המוזיאון הימי בבוקר יום שישי 14 במאי באותה הסביבה, אך בנתיב שונה: מסטלה מאריס על ההר אל חוף שקמונה.

חיפה תקבל את מבקריה בחיוך שמשי ותמריץ אותם במורד הרכס.

הפוסט הקודםבלילה
הפוסט הבאאגב החלום האמריקאי – החלום הציוני, לאן? "האפוס של אמריקה" והחלום הציוני
בוגרת האוניברסיטה העברית במתמטיקה ומדעי המחשב, ומוסמכת הטכניון במתמטיקה. עובדת בתעשית המחשבים. למדה בסדנאות לשירה בהנחייתם של דליה רביקוביץ, רבקה מרים, ויעקב בסר. פרסמה ארבעה ספרי שירה: "השקת ספינת צפייה" (2008), "התנסויות" (2012), "בעזרת חברים" (2016), "כח משיכה" (2020). מתרגמת שירים מרוסית ומאנגלית, מפרסמת רשימות ביקורת על ספרי שירה, על סרטים, ועל הצגות תיאטרון. יוזמת ומנחה אירועי שירה.
תחומי הענין הספרותיים שלי מאז ילדותי היו מדע בדיוני ופנטזיה, בתחילת המאה ה-21 גיליתי מחדש את הקומיקס, ובפרט את המנגה והאנימה. קיבלתי תואר ד"ר בפיסיקה מאוניברסיטת תל-אביב, בתחום האסטרופיסיקה. אך מאז שנת 2000 אני עוסק בתחום הסביבה, במסגרת בית הספר לסביבה ולמדעי כדור הארץ באוניברסיטת תל-אביב. כמו כן, עבדתי במרכז הבינתחומי לחיזוי טכנולוגי שליד אוניברסיטת תל-אביב המתמחה בעתידנות.

3 תגובות

  1. תודה לחגית על המאמר היפה. שמתאר
    את אחד המקומות היפים בעיר. נשמע שהיתה חוויה מרגשת
    אני גם אוהבת את התיאורים הליריים שלך והשפה הנעימה בה את כותבת.
    תמיד טוב להכיר עוד חלקים מהעיר שלנו וללמוד על החי והצומח.

  2. תודה לבת-אליעזר שתיווכה את יפי השמורה אל המרחב הוירטואלי. וידוע לי, כמובן – ע" שמי, שנמצאת בסביבת מקום מערת אליהו. אולי תוכלי להציע למוזיאון כי יחלו לסייר במערה? אשמח לעדכון בנושא.

  3. תודה חגית. בדיוק האתרים שצילמתי לא מזמן בטיוליי הרגליים לאורך חוף הים. חיפה יפה ומציעה אתרי טיולים והסטוריה לרוב. ממליצה למי שאינו מכיר את רצועת החוף הזו ובכלל את חיפה.

השאר תגובה

אנו שמחים על תגובותיכם. מנגנון האנטי-ספאם שלנו מייצר לעתים דף שגיאה לאחר שליחת תגובה. אם זה קורה, אנא לחצו על כפתור 'אחורה' של הדפדפן ונסו שוב.

הזן את תגובתך!
הזן כאן את שמך

שלוש עשרה + שש עשרה =