חגית בת-אליעזר, שגרירת יקום תרבות לאירועים, ממליצה על

התחרות הבינלאומית לפסנתר ע"ש ארתור רובינשטיין

התחרות הבינלאומית לפסנתר על שם רובינשטיין ה-16
התחרות הבינלאומית ה-16 לפסנתר על שם ארתו רובינשטיין

התחרות, הנחשבת לאחת מתחרויות הפסנתר החשובות בעולם, מתקיימת מדי שלוש שנים בתל אביב.

תחרות רובינשטיין ה-16 תוכננה למאי 2020, אך בשל התפרצות הקורונה, לא התקיימה. השנה בשלו התנאים לקיום התחרות במתכונת היברידית: השלבים הראשונים הוקלטו בחמש ערים בעולם – בייג'ינג, לונדון, ניו יורק, פוטסדאם (גרמניה), תל אביב – וישודרו באתר התחרות בין התאריכים 1.4.2021 – 10.4.2021 לפי לוחות הזמנים בקישור הזה. ניתן לרכוש כרטיסים לאירועים המקוונים השונים. שלב הגמר יתקיים באולמות הקונצרטים בתל אביב בין התאריכים 29.4.2021 – 3.5.2021.
ביום רביעי 31.3.2021 התקיים אירוע פתיחת התחרות. הוא שודר חינם באתר התחרות, והיה חגיגי ושופע חיוכים, דברי הגות, וקטעי נגינה. מארגני התחרות – אריה ורדי, יו"ר חבר השופטים, ואריאל כהן, המנהל האמנותי של התחרות – הביעו התלהבות מהצלחתה של המתכונת ההיברידית החדשה, והודו לאנשי המחשבים שאיפשרו את קיומה. המתחרים, שהיו צריכים להגיע לאחת מחמש הערים בעולם לשם הקלטת הרסיטלים, שמחו מעצם קיום התחרות, אך הביעו צער על כך שנאלצו לנגן בפני צוות טכני מצומצם ולא בפני קהל שוחרי מוזיקה. פסנתרנים צעירים מכל העולם, דוברי שפות שונות, שדיברו אנגלית רהוטה, הגו את שם העיר "תֵּלָביב" בכמיהה גדולה, מעין ערגה חסידית לציון, בניצוץ כיסופים בעיניים, הנשואות לגמר התחרות בעיר האביב המוזיקלית.

בחלקו השני של אירוע הפתיחה נערכו ראיונות עם 3 הזוכים של תחרות רובינשטיין ה-15, שהתקיימה בשנת 2017: שימון נרינג מפולין, דניאל צ'ובאנו מרומניה, ושרה דנשפור מארה"ב. היה תענוג להקשיב להם: אינטליגנטיים כל כך, נלהבים, מסורים לאומנותם, אוהבי אדם, מזרימים בנגינתם את מיטב אישיותם לעבר קהל המאזינים.
ערב הפתיחה הארוך, הנדיב, נחתם בנגינתם של שלושת הזוכים עם תזמורת הקאמרטה הישראלית ירושלים והתזמורת הפילהרמונית בתל אביב בגמר התחרות ה-15 של 2017.

הפוסט הקודםפסבדו-מדע שמתחפש למדע: שתי הערות על הפוסט של אסתר פלד "סיכוי טוב שזה קרה" לגבי פרשת גליה עוז
הפוסט הבאפליט יהודי מגרמניה הנאצית ביפן בעת השואה
בוגרת האוניברסיטה העברית במתמטיקה ומדעי המחשב, ומוסמכת הטכניון במתמטיקה. עובדת בתעשית המחשבים. למדה בסדנאות לשירה בהנחייתם של דליה רביקוביץ, רבקה מרים, ויעקב בסר. פרסמה חמישה ספרי שירה: "השקת ספינת צפייה" (2008), "התנסויות" (2012), "בעזרת חברים" (2016), "כח משיכה" (2020); ״הרחבת המבט״ (2024). מתרגמת שירים מרוסית ומאנגלית, מפרסמת רשימות ביקורת על ספרי שירה, על סרטים, ועל הצגות תיאטרון. יוזמת ומנחה אירועי שירה.
תחומי הענין הספרותיים שלי מאז ילדותי היו מדע בדיוני ופנטזיה. בתחילת המאה ה-21 גיליתי מחדש את הקומיקס, ובפרט את המנגה והאנימה. קיבלתי תואר ד"ר בפיסיקה מאוניברסיטת תל-אביב, בתחום האסטרופיסיקה, אך מאז שנת 2000 אני עוסק בתחום הסביבה, באוניברסיטת תל-אביב. כמו כן, עבדתי במרכז הבינתחומי לחיזוי טכנולוגי שהתמחה בעתידנות. אני בין מקימי עמותת ״יקום תרבות״, וחבר ועד מאז הקמתה, והעורך הלשוני בפועל של אתר העמותה מאז 2019.

תגובה אחת

השאר תגובה

אנו שמחים על תגובותיכם. מנגנון האנטי-ספאם שלנו מייצר לעתים דף שגיאה לאחר שליחת תגובה. אם זה קורה, אנא לחצו על כפתור 'אחורה' של הדפדפן ונסו שוב.

הזן את תגובתך!
הזן כאן את שמך

12 + ארבע =