חגית בת-אליעזר, שגרירת יקום תרבות לאירועים, ממליצה על

פגישה עם נתן דטנר בקתדרה

פגישה עם נתן דטנר בקתדרה בזום
פגישה עם נתן דטנר בקתדרה בזום

הקתדרה היא מרכז לימודי חווייתי במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב (מוז”א), אשר מציע הרצאות ומופעי העשרה במגוון נושאים. השנה, ברוח הזמן, ההרצאות מקוונות, ומשודרות בזום.
ביום ראשון הקרוב, 14.2.2021, בערב יום האהבה, תשודר מאולפן הקתדרה פגישה אינטימית עם איש התיאטרון נתן דטנר תחת השם “שחקן זה לא מקצוע”. מאוד התרשמתי מנתן דטנר לאחרונה, כמנחה הכריזמטי של האירוע לרגל יום הזיכרון הבינלאומי לשואה שהתקיים בתיאטרון הקאמרי, והוא זכור לי לטוב גם בתפקיד ג’ו קלר בהפקה המופתית של “כולם היו בניי”, בבימויו של משה נאור בתיאטרון חיפה בשנת 2011.

הפגישה הקודמת במתכונת האינטימית הזאת של קתדרה הייתה ב- 28.1.2021 עם השחקן דרור קרן. שחקנים בהחלט יודעים לרתק את הצופה. דרור קרן סיפר, בין היתר, על משחקו בעיבודים לתיאטרון של ספריו של דוד גרוסמן “אישה בורחת מבשורה” ו –”סוס אחד נכנס לבר”, ועל עבודתו עם חנוך לוין, וקרא קטע ממחזה שלו בצורה נוגעת ללב. כן, שחקנים יודעים להגיש טקסט, ככה, בישיבה על כיסא, ללא תפאורה, ללא תלבושת מיוחדת, ללא שחקנים אחרים בסביבתם.

לנתן דטנר השחקן יש נסיון של הגשת תוכניות רדיו בגלי צהל – “ציפורי לילה עושות עניין” וכן “בטלים בשישי” – כך שאני מצפה לפגישה מהנה איתו על המסך הביתי ביום ראשון הקרוב, 14.2.2021. ועוד יתרון של אירועי זום: מספר “המקומות” בעצם בלתי מוגבל, ועדיין אפשר ליצור קשר עם קתדרה ולהזמין את נתן דטנר הביתה.

הפוסט הקודםהמגפה מסין. פרק מ”פרידה מפאריז” של אבי גולדברג
הפוסט הבאהתיאטרון והמגיפה: הסיכון והסיכוי
בוגרת האוניברסיטה העברית במתמטיקה ומדעי המחשב, ומוסמכת הטכניון במתמטיקה. עובדת בתעשית המחשבים. למדה בסדנאות לשירה בהנחייתם של דליה רביקוביץ, רבקה מרים, ויעקב בסר. פרסמה ארבעה ספרי שירה: "השקת ספינת צפייה" (2008), "התנסויות" (2012), "בעזרת חברים" (2016), "כח משיכה" (2020). מתרגמת שירים מרוסית ומאנגלית, מפרסמת רשימות ביקורת על ספרי שירה, על סרטים, ועל הצגות תיאטרון. יוזמת ומנחה אירועי שירה.
תחומי הענין הספרותיים שלי מאז ילדותי היו מדע בדיוני ופנטזיה, בתחילת המאה ה-21 גיליתי מחדש את הקומיקס, ובפרט את המנגה והאנימה. קיבלתי תואר ד"ר בפיסיקה מאוניברסיטת תל-אביב, בתחום האסטרופיסיקה. אך מאז שנת 2000 אני עוסק בתחום הסביבה, במסגרת בית הספר לסביבה ולמדעי כדור הארץ באוניברסיטת תל-אביב. כמו כן, עבדתי במרכז הבינתחומי לחיזוי טכנולוגי שליד אוניברסיטת תל-אביב המתמחה בעתידנות.

השאר תגובה

אנו שמחים על תגובותיכם. מנגנון האנטי-ספאם שלנו מייצר לעתים דף שגיאה לאחר שליחת תגובה. אם זה קורה, אנא לחצו על כפתור 'אחורה' של הדפדפן ונסו שוב.

הזן את תגובתך!
הזן כאן את שמך

6 + 1 =