חגית בת-אליעזר, שגרירת "יקום תרבות" לאירועים, ממליצה על
פסטיבל המשוררים במטולה
בתאריכים 17–20 במאי, בהפקתו של בית הקונפדרציה, ובניהולו האמנותי של בני ציפר, יתקיים פסטיבל המשוררים ה־21 במטולה. השנה הפסטיבל מצדיע למשוררת זלדה, ונושא ככותרת את אמרתה כי שיר הוא "פרח מן העולם הכמוס".
ערב הפתיחה החגיגי יכלול שני אירוע מחווה: לזלדה במלאות 50 שנה לצאת ספרה הראשון 'פנאי', ולחיים גורי להוקרת פועלו, כאחרון הנפילים מבין משוררי התקומה.
בסיום היום הראשון של הפסטיבל יתקיים מרתון אל תוך הלילה של שירים בנושא 'מהו יופי?', בהנחייתו של צביקה ניר, יו"ר אגודת הסופרים העבריים.
התכנייה מפורטת זמינה באתר בית הקונפדרציה.
בפסטיבל זה ייעשה לראשונה ניסיון לבחור את "המשורר הלאומי הבא". הקהל יוכל להצביע בקלפיות שיועמדו ברחבי מטולה. במופע הנעילה של הפסטיבל יתקיים רב־שיח בנושא, ובסיומו יוכרזו תוצאות הבחירות.
חגית ממליצה גם על
הסרט 'שלושה שלטים מחוץ לאבינג, מיזורי'
זהו סרט קולנוע אמריקאי־בריטי משנת 2017, בבימויו של מרטין מקדונה, שהיה מועמד לשבעה פרסי אוסקר וזכה בשניים: לשחקנית הראשית – פרנסס מקדורמנד, ולשחקן המשנה – סם רוקוול. כשצפיתי בסרט בפברואר 2018, הוא נראה לי אלים מדי, הדמות הראשית – מילדרד הייז, האם השכולה הזועמת על אוזלת ידה של המשטרה בפיענוח רצח בתה – גסה ואף דוחה. אבל בשלושת החודשים שעברו מאז, אני חוזרת ומהרהרת בסרט הזה, בזמן שהסרטים הקלילים יותר שראיתי בתקופה הזאת, נשכחו. ליבי ליבי על האם האבלה, שזועמת על המערכת, אך גם מתענה בגלל הריב שלה עם הבת, שדחף אותה לצאת מהבית להליכה ברגל, שממנה לא שבה. מעציבים אותי מחלתו של מפקד המשטרה והתאבדותו בירייה, כואב לי בגלל התלאות שהשוטר הגזען עבר: כוויות, מכות, פיטורין. אני מעריכה את השינוי בגישתו למקצוע ולאנשים, ושמחה על שיתוף הפעולה בינו לבין האם השכולה. אני זוכרת את הסוף הפתוח של הסרט, שבו השוטר והאם בדרכם לבריון, שאומנם לא היה מעורב באונס וברצח של הבת, אך נשמע בביקורו בבר בעיירה כאנס פוטנציאלי, ו"פוצץ" את השוטר במכות, ולא ידוע אם השניים יפגעו בבריון מתוך נקמה, ובכך יחדשו את מעגל האלימות, אם לאו.
הסרט 'שלושה שלטים מחוץ לאבינג, מיזורי' עדיין מוקרן בבתי קולנוע אחדים.
תודה, חגית. ראיתי את הסרט. אכן יש בו אלימות רבה. עוצמתה שקולה לעוצמת הרגשות המניעים את הדמויות. מצטרפת להמלצתך לצפות בו.
באשר לפסטיבל – שיהיה בהצלחה ויפה המחווה לזלדה. אבל נראה לי מגוחך ומיותר בימים טרופים אלה לבחור משורר 'לאומי'. הלאום כאן הולך ומקצין לכיוון של לאומנות, גזענות ושנאת זרים, ואין צורך במשורר או משוררת שיכסו על ערוות מנהיגיו.
תודה ליקום תרבות.
עוד לא ראיתי את הסרט. זה בתכנית. שמעתי טובות והסקירה שלך הגבירה את סקרנותי .תודה חגית