ד״ר ניסים כץ, עורך מדור הפרוזה של “יקום תרבות”, ממליץ על
הסרט “הפרעה בקצב הלב” של הבמאי הרוסי בוריס חלבניקוב
הסרט דובר רוסית אך נעשה בשיתוף פעולה בין רוסיה, פינלנד וגרמניה. זהו סרט מרגש, עדין, ומיוחד מאוד. סרט שמדבר על חשיבות החיים וחשיבות האהבה וכמה הם דברים קשים ונזילים לעיתים, אבל גם כמה קל לאבד אותם כשלא משקיעים בהם ולא לוקחים אותם ברצינות או מתייחסים אליהם כמובנים מאליהם.
הסרט מספר את סיפורו של אולג, פרמדיק צעיר, מסור, רגיש ומוכשר המכור לעבודתו. אשתו קטיה עובדת כאחות בחדר מיון בבית החולים. אבא שלה הוא רופא בכיר ולא מרוצה מהבחירה שלה באולג, משום שציפה שתתחתן עם רופא בכיר. היא מצידה אוהבת את אולג, אבל נמאס לה שהוא מתעניין יותר בחולים מאשר בה והיא מבקשת ממנו גט. בד בבד, אולג חווה בעיות קשות בעבודה הלא פשוטה שלו, שבר שמוביל אותו לשתות לשוכרה כמעט כל לילה. יש לו מנהל חדש ונוקשה. הוא המנהל של יחידת הפרמדיקים שבא לעשות סדר במחלקה, והוא קובע חוקים חדשים בעבודה, המנוגדים להיגיון הבריא ולניסיון של הפרמדיקים, לעיתים על חשבון החולים והמטופלים. את אולג החוקים החדשים לא מעניינים, והוא יעשה הכול כדי להציל את החולים שלו, מה שמביא אותו לעימות עם הבוס החדש. המשבר בעבודה מתנגש עם המשבר האישי שאיתו הוא מתמודד. בין הטיפול בחולים, השינויים במערכת הבריאות, וכמויות האלכוהול, על אולג וקטיה למצוא דרך חדשה זה אל זה. האם הם יצליחו להתגבר על המכשולים? לכו לראות ותדעו.
הסרט זכה לשלל פרסים. בין היתר הפרס הראשי בתחרות “כרמל” בפסטיבל הסרטים חיפה, ופרס השחקן בפסטיבל הקולנוע הבינלאומי בשיקגו. השחקנית אירינה גורבצ’בה זכתה בתואר אשת השנה ברוסיה 2016 מטעם מגזין GQ.
חגית בת-אליעזר, שגרירת “יקום תרבות” באירועים, ממליצה על
ההצגה ״על מי ועל מה״
ראו מאמר ביקורת.
חגית ממליצה גם על
מפגש עם הבמאי והסופר שימי זרחין במסגרת הסדרה “מאחורי המסכים”
שימי זרחין הוא במאי סרטים מוערך, עטור פרסים, שפרץ לתודעה בשנת 1995 בסרטו הראשון באורך מלא “לילסדה“, בו השתתפו מיטב השחקנים: גילה אלמגור, מיקי קם, יוסף שילוח, ועוד. בסרט התגלה דרור קרן כשחקן קולנוע, כפי ששימי זרחין הדגיש בשיחה. כך גם אושרי כהן התחיל את הקריירה הקולנועית שלו בסרטו של שימי זרחין משנת 2003 “הכוכבים של שלומי”.
בשנת 2011 יצא לאור ספרו הראשון “עד שיום אחד”, שבמהרה הפך לרב-מכר. שימי דיבר על חווית כתיבת סיפורת, כממלאת, משמחת בשלמותה, בשונה מכתיבת תסריט, שסופה – הוא רק תחילת דרכו של סרט.
בנושא בניית דמויות בסרט, שימי זרחין הדגיש שדמות אינה בן אדם, היא רעיון שמתחפש לבן אדם, והיא מאופיינת בהווה שלה, היא נטולת עבר או עתיד שמחוץ למסך. הוא ציטט את אלפרד היצ’קוק: “סרט הוא לא חתיכת חיים. הוא חתיכת עוגה.”
אורי אגוז, שזהו כבר המפגש השלישי בסדרת “מאחורי המסכים“, בהנחייתה, שאלה על המוטיבים האוטוביוגרפיים בכתיבתו. שימי סיפר על מפגש המחזור של תלמידי בית הספר העממי שלו, שהתקיים לאחר צאת “עד שיום אחד”, שבו התקבל ככוכב, המספר לעולם על ייחודה של הילדות הטבריאנית. ברכות לשימי זרחין על ספרו השני “אח שלי איוב”, שיצא לאור בשנת 2017.