יואב איתמר, עורך מדור השירה של "יקום תרבות", ממליץ על:

עבודת הכהן, מופע תיאטרלי-מוזיקלי המבוסס על יצירתו של לאונרד כהן

השבוע צפיתי בהצגה בבית הספר "ניסן נתיב", בבימויו של הרב ברוך ברנר, שיוצר בהצגותיו עולם ייחודי, המשתמש בכל תחומי האמנות, כולל ציור וריקוד. ברנר ידוע בטכניקה שלו, הפורשת את הגיבור הראשי למספר שחקנים. בהצגה זו ניסה ליצור טקסט קומוניקטיבי יותר, הכולל גם תרגום משיריו של כהן, אולם עדיין זהו מחזה למיטיבי לכת.

מי שלא חווה מחזה של ברוך ברנר – מומלץ.

ראו גם ביוטיוב

ד״ר ניסים כץ, עורך מדור הפרוזה של יקום תרבות, ממליץ על :

הספר "מזל קטן" מאת קלאודיה פיניירו בהוצאת "תשע נשמות"

את הספר קראתי במהלך חופשה בבודפשט. זהו ספר מרגש בצורה בלתי רגילה, וגורם לכאב בטן לאורך כל הקריאה שלו, ובעיקר בסופו. אישה חוזרת מגלות מרצון מארצות הברית לעיירה בארגנטינה, שבה חוותה טרגדיה חברתית נוראית, שבעקבותיה נאלצה לנטוש את בעלה ואת הילד שלה. עשרים שנה עברו מאז, והיא לא נראית ובעיקר לא נשמעת אותו הדבר. היא חוזרת לתופת, למוקד ייסוריה, ולגיהינום הפרטי שלה, כדי למצוא גאולה ותשובות. האם היא תזכה בזה?
אמנם כתוב על גב הספר שהוא "מותחן מלודרמטי", אבל לדידי זהו ספר טרגי שכל אישה ואימא צריכות לקרוא. הכתיבה נפלאה וקולחת, אבל חותכת כמו סכין. לא להחמיץ.

חגית בת-אליעזר, שגרירת "יקום תרבות" באירועים ממליצה על:

פסטיבל ספרים על הבמה 5

בחסותם של המכון הצרפתי ושגרירות צרפת בישראל, מתקיים זו השנה החמישית פסטיבל של קריאה תיאטרלית מתוך ספרים. הפסטיבל מתקיים בתיאטרון הקאמרי בתאריכים 26-22 בנובמבר.
בפסטיבל ישתתפו השחקנים הישראלים נדב אסולין, רועי אסף, עדי ארד, רמי ברוך, אלי גורשטיין, נורה דה פז, אוולין הגואל, אוהד ובר, ידידיה ויטל, שמואל וילוז'ני, ג'יטה מונטה, אורלנה סבן, אליזבטה קדם, אולה שור סלקטור, והסופרים איילת גונדר-גושן, אשכול נבו ובני ברבש.
יגיעו גם שחקנים, סופרים ומשוררים מצרפת, שיקראו בשפתם בליווי כתוביות בעברית.

ביום חמישי, 24 בנובמבר נכחתי בערב ברוח דאדא וסוריאליזם – "חיים מתפרצים", שהתקיים במסגרת פסטיבל הספר הצרפתי."הקאמרי 3" היה מלא ועל הבמה בלטו אוהד ובר ושמואל וילוז'ני.

חגית ממליצה גם על:

ההצגה בעלים ונשים, תיאטרון חיפה

ההצגה היא עיבוד בימתי שעשו משה נאור ועמיר קליגר לסרטו של וודי אלן באותו השם, והיא עולה בתיאטרון חיפה.
העיבוד עוקב בנאמנות אחר עלילת הסרט, ומוסיף את הפסנתרן שאול בסר, שמלווה את ההצגה במוזיקה מקורית פרי הלחנתו ובקול המספר. התפאורה מוצבת על במה עגולה, המחולקת למספר גזרות-זירות התרחשות, והיא מסתובבת כמו סחרחרת היחסים בין בעלים ונשים ומחזריהם החדשים. המחזה נעים לצפייה, המשחק אמין ומוחצן במידה הנכונה, רק הסיום חלש ומהוסס בעיניי. ואפילו אם כזה הוא סיום הסרט, את ההצגה היה נכון לסיים בהודעה הדרמטית על פרידתו של הזוג הראשי, ללא דברי הקריינות על עזיבתו של הבעל את הבית, כשבוע לאחר ההחלטה על הפרידה.

לוי צירולניקוב, חבר בעמותת "יקום תרבות" ממליץ על:

הרצאתו של הרב בנימין לאו על ספר הושע ״אמשכם בעבותות אהבה״

במשך שנה השתתפתי בשיעורים של הרב לאו במסגרת המיזם 929. הרב לאו הוא היוזם והראש של המיזם הזה. נוסף לכך שמעתי גם הרצאות של הרב לאו ביד בן צבי – והן מומלצות. במסגרת ההרצאות בבן צבי הרצו, נוסף על הרב לאו, גם מרצים אחרים, כגון פרופ׳ אביגדור שאנן ופרופ׳ יאיר זקוביץ – כולם מרצים מעולים שהציגו את נושאי התנ״ך בעומק ובמקוריות, כולל כל ההיבטים – ההיסטורי, התיאולוגי והספרותי. מדובר בסדרת הרצאות המתקיימות בכל יום שני בדילוג של שבוע.
בסדרה הנוכחית, שתסתיים ב-16 ביולי 2017, מתוכננות הרצאות של הרב בני לאו בלבד, במסגרת המיזם 929 – תנ״ך ביחד, ביד בן צבי, רח׳ אבן גבירול 14, ירושלים.

יום ב', 28 בנובמבר 2016, בין השעות 18:00 ל-19:30.

ורד זינגר, עורכת הלשון של "יקום תרבות" ממליצה על:

הספר "יהדות רדיקלית" מאת יצחק (ארט) גרין ("ידיעות ספרים", 2016)

בתקופה שבתי עמדה להתגייס לצה"ל ונדמה שהאדמה נשמטה תחת רגליי, קיבלתי את הספר המופלא הזה לעריכת לשון. מהר מאוד מצאתי בו לא רק תשובות ללא מעט שאלות, אלא גם דרכים ושיטות להתמודד עם המציאות ההפכפכה. כשהרב והפרופסור יצחק (ארט) גרין מפרש באופן נועז (ועם זאת כה הגיוני ומתבקש) את עשרת הדיברות, את מעמד הר סיני, או את הסכסוך הישראלי-פלשתיני, נדמה שזוהי הדרך מקדמת דנא ואין בלתה, והרי כל אחד ואחד מאיתנו יכול לראות את עצמו כאילו הוא עצמו היה נוכח בהר סיני – זוהי אחת מהמשמעויות הגלומות בזהות היהודית.

"יהדות רדיקלית" ("ידיעות ספרים") בעריכתו של דב אלבוים (שהשיחות התכופות איתו על הטקסטים היו תענוג צרוף) הוא ספר פורץ דרך, מרתק ומנחם, והוא יצא לאור בימים אלו ממש. מומלץ בחום רב לכל מבקשי הדרך באשר הם.

תגובה אחת

השאר תגובה

אנו שמחים על תגובותיכם. מנגנון האנטי-ספאם שלנו מייצר לעתים דף שגיאה לאחר שליחת תגובה. אם זה קורה, אנא לחצו על כפתור 'אחורה' של הדפדפן ונסו שוב.

הזן את תגובתך!
הזן כאן את שמך

4 + 3 =