חגית בת-אליעזר, שגרירת יקום תרבות לאירועים, ממליצה
על הסרט "תחשוב פופקורן"
יום זכויות האדם מצוין ברחבי העולם ב-10 בדצמבר מדי שנה מאז 1950, וזאת בעקבות החתימה באספה הכללית של האו"ם על ההכרזה לכל באי עולם בדבר זכויות האדם.
סביב תאריך, מאז שנת 2011, מתקיים בסינמטק תל אביב "פסטיבל סולידריות לקולנוע וזכויות אדם", מיסודו וניהולו של דני וילנסקי, מתוך אמונה עמוקה בכוחה של האמנות בכלל, והקולנוע בפרט, לייצר שינוי משמעותי בתפישות עולם ובמציאות. הפסטיבל מבקש לעורר מחשבה ולהעלות לדיון נושאים הנמצאים בליבה של המחשבה הליברלית וההומניסטית.
תוכנית הפסטיבל משלבת סרטים עטורי פרסים, עלילתיים ותיעודיים, מישראל והעולם, הבוחנים נושאים בוערים הקשורים בסוגיות ומאבקים שונים, דוגמת דמוקרטיה, פליטים, אפליה, גזענות, זכויות נשים, זכויות קהילת הלהט"ב, זכויות ילדים ובני נוער, זכות המחאה, וחופש הביטוי.
הפסטיבל עורך הקרנות בכורה לסרטים בולטים של מיטב היוצרות והיוצרים מישראל ומהעולם במסגרת התחרויות השונות.
הפסטיבל מתקיים השנה בין התאריכים 4.12 – 13.12. באירוע הפתיחה נשאה דברים נשיאת "מכון זולת" זהבה גלאון.
ב-10.12.2025, ביום זכויות האדם עצמו, התקיים טקס הכרזה על הזוכים בתחרויות הפסטיבל.
ביום ראשון 7.12.2025 ראיתי את סרטו התיעודי של דן גבע "תחשוב פופקורן".
הסרט, אשר יצא בשנת 2004, הוקרן בפסטיבל עם 2 הסרטים "הצד הרביעי של המטבע", ו"רעש", שצולמו מאוחר יותר. הסרטים הוקרנו בפסטיבל כמחווה לדן גבע, במאי וצלם קולנוע תיעודי, במסגרת הסדרה "שלושה שירי אהבה לדוקומנטריות, 2004-2012". הבמאי וחוקר הקולנוע ד"ר אוהד אופז הציג את הסרט ובתום ההקרנה הנחה שיחה בין דן גבע והקהל.
במרכזו של "תחשוב פופקורן", צלם קולנוע תיעודי – דן גבע עצמו – רכוב על גבי קטנוע, יוצא למסע ברחבי הארץ. הוא מצלם, וגם מצולם. השילוב יוצר קולנוע מרובד, מרתק. גבע מגיע למקומות ציבוריים שונים, ומציע לאנשים לעלות על "הבמה" – ארגז עץ, עטוף בבד סגול, אותו דן מביא אתו לכל מקום, ולהשמיע את דבריהם, את האמת שלהם. הרוב נמנעים לעלות על הבמה, ומנהלים שיחה עם הצלם. מפי המרואיינים יוצאים, בין היתר, דברי גזענות מזעזעים כלפי מיעוטים בארץ. וזה לפני 21 שנה. מאז הקיטוב והשנאה רק הולכים וגוברים.
ביום פתיחת הפסטיבל, שר התרבות והספורט מיקי זוהר שיגר הודעה לתקשורת שבישרה על שני מכתבים ששלח באותו בוקר: באחד דרש משר האוצר לשלול את התקציב של פסטיבל סולידריות; בשני קרא ליו"ר סינמטק תל אביב לבטל אירוע בשיתוף ארגון "בצלם" שאמור להתקיים בפסטיבל הזה. למרות המכתבים הזדוניים האלה, בעת שבה הדמוקרטיה בישראל ובעולם מאותגרת וזכויות אדם מצויות תחת איום, הפסטיבל מתקיים ומשגשג.
מומלץ לבקר בפסטיבל סולידריות ביומיים הקרובים – שישישבת 12, 13 בדצמבר.


















