אוהד שרון סוקר סרט מדע בדיוני חדש, שהוא גם ביקורת חברתית קשה, על עתיד שבו נבל מנסה ליצור מין אנושי טוב יותר.

המערכת

כרזת ״מיקי 17״


"מיקי 17" הוא סרט המבוסס על רומן בשם "מיקי 7". הסרט נכתב ומבוים על ידי הקולנוען המפורסם בונג ג'ון-הו, המוכר מהסרטים "רכבת הקרח" וזוכה האוסקר "פרזיטים". בונג ג'ון-הו ידוע במומחיותו ביצירת סרטי ביקורת חברתית, המציגים מראה לחברה, ומציגים נושאים פחות מדוברים דרך סרט וסיפור עלילתי.

הסרט "מיקי 17" מנסה, בנוסף לביקורת החברתית, להיות גם סרט קומדיה נחמד. מופיעות בו דמויות רבות שאפשר להזדהות איתן, לעודד אותן, ולרצות בהצלחתן. מהרגע הראשון, הסרט לא מהסס לעסוק בביקורת על החברה האנושית, ובפרט האמריקאית.

הסרט צריך להיות מוערך גם לפי הצלחתו בהצגת המסרים בצורה ברורה ומובנת, כמו סרטיו האחרים של הבמאי: "רכבת הקרח" הציג חברה קפיטליסטית, בה אם יש לך כסף, תחיה חיים טובים, ואם אין לך מספיק כסף, תחיה חיים קשים או שתסולק מהרכבת ותמות; "פרזיטים" הציג חברה בה אנשים מנצלים אחרים, וגם אם מישהו ניסה לעזור לך, בסוף תיקח ממנו הכל.

גם "מיקי 17" מציג עולם אפוקליפטי, בו המשאבים דלים, ואנשים נאלצים לעבור לעולמות אחרים כדי להקים מחדש את האנושות. הסרט משווה את ההתיישבות בעולם החדש להתיישבות ביבשת אמריקה על ידי המתיישבים האירופאים, תוך כיבוש השטח והשמדת האוכלוסייה המקומית. בנוסף, הסרט מבקר את רעיון הגזע המושלם, אותו מקדם קנת' מארשל, הסנטור, בגילומו של מרק רופאלו. הסנטור דוגל ברעיון כי האנושות היא הגזע העליון והטהור, רעיון שמזכיר את תורת הגזע הארית של גרמניה הנאצית. ההשוואות לנאציזם מתחזקות ככל שהסרט מתקדם, ולקראת סופו עולה רעיון להשמיד את החייזרים המקומיים באמצעות גז.

דרך נוספת בה הסרט מציג ביקורת על החברה היא דרך השימוש במיקי כעבד. הוא משוכפל ומועסק בעבודת פרך, ומוחלף בכל פעם שהוא מת. הדבר משקף את תפיסת העבודה הקפיטליסטית, בה העובד הוא משאב שניתן להחליף בקלות. העובד אינו אלא מכונה, ואין לו זכויות. רק הסוכנת קאי ובת זוגו של מיקי, נאשה, רואות בו אדם. הסרט מציג את העובד הפשוט בחברה הקפיטליסטית כבן אדם, ולא רק כרכוש שאפשר לנצל ולזרוק.

בנוסף לביקורת החברתית, הסרט מציג דמויות מעוררות הזדהות. מיקי 17, בגילומו של רוברט פטינסון, מצליח למצוא תקווה ואושר למרות הקשיים והתייחסות של חברה אליו בזכות אהובתו נאשה. הסרט מציג גם את מיקי 18, ויוצר ניגוד מעניין בין שתי הדמויות, בכך שמיקי 17 יותר רגיש וחושש, ולעומתו מיקי 18 יותר עצבני ואלים. נאשה, בגילומה של נעמי אקי, היא דמות חזקה המייצגת אהבה והקרבה. עם זאת, דמותה לא מתפתחת מעבר לקשר שלה עם מיקי.

למרות הביקורת החברתית המעניינת והמשחק הטוב, הסרט סובל מקצב איטי מדי. סצנות אקספוזיציה ארוכות ופלאשבקים מיותרים פוגעים ברצף העלילה. ניתן היה לקצר את הסרט בכ-20-30 דקות מבלי לפגוע בסרט.

לסיכום, "מיקי 17" מצליח להעביר ביקורת חברתית, בעיקר בזכות השחקנים המפורסמים. עם זאת, הוא לא מצליח להרשים מעבר לכך. הסרט עשוי להיות מעניין עבור חובבי ביקורת חברתית, אך לא יקסום לקהל רחב יותר. הסרט מציג יכולות משחק טובות של השחקן הראשי, אך זהו הישגו העיקרי. אם אתם מעוניינים בסרטים של בונג ג'ון-הו, תיהנו מהסרט, אך תרגישו שחסרים בו דברים. עם זאת כנראה שחוויית הצפיה בו לא תיפגע.

צפו במקדימון הסרט:

תגובה אחת

השאר תגובה

אנו שמחים על תגובותיכם. מנגנון האנטי-ספאם שלנו מייצר לעתים דף שגיאה לאחר שליחת תגובה. אם זה קורה, אנא לחצו על כפתור 'אחורה' של הדפדפן ונסו שוב.

הזן את תגובתך!
הזן כאן את שמך

ארבע × 1 =