חגית בת-אליעזר, שגרירת יקום תרבות לאירועים, ממליצה

על עבודת המחול "תעתוע" של להקת המחול הקיבוצית

כרזת ״תעתוע״ של להקת המחול הקיבוצית
כרזת ״תעתוע״ של להקת המחול הקיבוצית

קיבוץ געתון הוא מעצמת מחול: ביתה של להקת המחול הקיבוצית מאז היווסדה בשנת  1970 ע"י חברת הקיבוץ יהודית ארנון, ומשכנו של כפר המחול הבינלאומי, בו פועל בית ספר למחול.

רמי באר, רקדן וכוריאוגרף, יליד הקיבוץ, בנו של מנחם באר, האדריכל, מנהל את הלהקה אומנותית מאז 1996.

עבודת המחול שלו, "תעתוע", משנת 2021, שבה ועולה על הבמות.

אחרי ההופעה הקרובה ב-13.3.2025 בקיבוץ געתון, הלהקה תצא לסיבוב הופעות בגרמניה.

המחול מאופיין בתנועה מהירה, תזזיתית, ואפשר לומר, "מתעתעת" של הרקדנים, הלבושים בשחור אחיד. על הרקע שלהם מתבלט הרקדן אילייה ניקורוב, האוחז מזוודה ישנה, לבוש בז'קט צהוב גדול ללא חולצה, מכנסי ברמודה, עניבה אדומה, וגרביים אדומים לרגליו.

מתוך ״תעתוע״ של להקת המחול הקיבוצית
מתוך ״תעתוע״ של להקת המחול הקיבוצית

התעתוע בא לידי ביטוי גם במשחקי שחור-לבן. הרצפה השחורה מתחלפת במרוצת המופע ללבנה, כשהרקדנים מכסים אותה ביריעות לינוליאום לבנות, כפי שרואים כאן בצילום של אייל הירש.

בזמן הופעתו על הבמה מושמע מונולוג תמוה-אבסורדי של חנוך לוין מתוך המחזה "ההולכים בחושך": "תחילה יש העניין הזה \ שעומדים על כפות הרגלים ולא נופלים; \ ומוזר שפיסת רגל צרה כל כך מהווה בסיס. \ ואחר כך יש העניין המוזר שמזוודה, \ שקופסה עם ידית ובתוכה שמים דברים לדרך. \ איזו דרך ואילו דברים – זו שאלה, אבל נפרדת. \ ואחר כך יש העניין המוזר שלַילה, \ וחושך, ולא רואים, ולכן גם לא יודעים. \ והצירוף הזה של רגלים, מזוודה ולילה – \ מוזר מאד. הכל כל כך מוזר. \ כאילו היה קשר בין הדברים, ונפרם". 

רמי באר עיצב את הפסקול העשיר של "תעתוע", הכולל, בין היתר, את הפזמון מהשיר "נפלא פה", של להקת "הבילויים", וצלילי אזעקה עולים ויורדים, המוכרים לנו מאוד, אותם מפיק האיש עם המזוודה בעזרת מנואלה מצופר ידני.

במקביל ל"תעתוע", להקת המחול הקיבוצית מופיעה בעבודה חדשה של רמי באר, "קול אדם".

זה שם מסקרן ליצירת מחול, המדגיש את הפן הקולי, המילולי, של הכוריאוגרפיה של רמי באר.

כרזת ״קול אדם״ בכוריאוגרפיה של רמי באר
כרזת ״קול אדם״ של להקת המחול הקיבוצית בכוריאוגרפיה של רמי באר

צפו בקדימון ל"תעתוע":

הפוסט הקודםלא תחזור משם – שיר על מלחמה בלתי נגמרת מאת לואי אראגון
הפוסט הבארפואה קפקאית: "המשפט" ו-"רופא כפרי" בראי רפואת הגוף
בוגרת האוניברסיטה העברית במתמטיקה ומדעי המחשב, ומוסמכת הטכניון במתמטיקה. עובדת בתעשית המחשבים. למדה בסדנאות לשירה בהנחייתם של דליה רביקוביץ, רבקה מרים, ויעקב בסר. פרסמה חמישה ספרי שירה: "השקת ספינת צפייה" (2008), "התנסויות" (2012), "בעזרת חברים" (2016), "כח משיכה" (2020); ״הרחבת המבט״ (2024). מתרגמת שירים מרוסית ומאנגלית, מפרסמת רשימות ביקורת על ספרי שירה, על סרטים, ועל הצגות תיאטרון. יוזמת ומנחה אירועי שירה.
תחומי הענין הספרותיים שלי מאז ילדותי היו מדע בדיוני ופנטזיה. בתחילת המאה ה-21 גיליתי מחדש את הקומיקס, ובפרט את המנגה והאנימה. קיבלתי תואר ד"ר בפיסיקה מאוניברסיטת תל-אביב, בתחום האסטרופיסיקה, אך מאז שנת 2000 אני עוסק בתחום הסביבה, באוניברסיטת תל-אביב. כמו כן, עבדתי במרכז הבינתחומי לחיזוי טכנולוגי שהתמחה בעתידנות. אני בין מקימי עמותת ״יקום תרבות״, וחבר ועד מאז הקמתה, והעורך הלשוני בפועל של אתר העמותה מאז 2019.

השאר תגובה

אנו שמחים על תגובותיכם. מנגנון האנטי-ספאם שלנו מייצר לעתים דף שגיאה לאחר שליחת תגובה. אם זה קורה, אנא לחצו על כפתור 'אחורה' של הדפדפן ונסו שוב.

הזן את תגובתך!
הזן כאן את שמך

שש − שתיים =