חגית בת-אליעזר, שגרירת יקום תרבות לאירועים, ממליצה

על הסרט “איתנו זה נגמר”

כרזת הסרט ״איתנו זה נגמר״
כרזת הסרט ״איתנו זה נגמר״

הסרט מבוסס על רב המכר מאת קולין הובר, סופרת משוכללת, מנוסה בכתיבת רומנים רומנטיים, אשר “איתנו זה נגמר”, משנת 2016, הוא המפורסם שבהם, ולא בכדי – הרומן מושתת על מערכת היחסים האלימה של הוריה, ועל כן כתוב ברגישות ובאופן אמין.

כריכת הספר ״איתנו זה נגמר״
כריכת הספר ״איתנו זה נגמר״ באנגלית It Ends with Us

הסרט בוים ע”י ג’סטין בלדוני, שגם משחק בתפקיד הראשי, על פי תסריט של כריסטי הול, בשיתוף הסופרת עצמה.

הסרט עשיר-רבדים. הוא מטפל בצורה אסתטית ומשתלבת בטבעיות בקשרים בין אישיים שונים: בנות-אימהות; חברוֹת; בני זוג; נישואין-גירושין.

לילי בלום, בגילומה של בלייק לייבלי, מגיעה לבוסטון ממדינת מיין וחוגגת התחלות מבטיחות: היא פוגשת גבר חדש ופותחת חנות פרחים משלה. החנות מצליחה, הקשר הרומנטי – לא. העבר המשפחתי האלים רודף את שני בני הזוג ומחבל ביחסים. אביה של לילי היה אלים כלפי אשתו וכלפי בתו. הסרט נפתח בלוויית האב. הבת הייתה רוצה למצוא 5 דברים טובים לומר עליו, אך הרשימה נשארת ריקה.

לילי חוששת שנישואים אלימים יהיו גם מנת חלקה, וכשהסימנים מתגלים, היא מתגרשת, דבר שאמה לא עשתה, ובכך מתגברת ולו חלקית על הפוסט-טראומה, ושמה קץ לשרשרת האלימות שהייתה במשפחתה. אך היה משהו טוב בעברה – אהוב נעוריה, והוא חוזר לחייה הבוגרים. הסרט מדגים גם נישואין מאושרים – של העובדת בחנות, שהפכה לחברתה הטובה. הסרט מעודד ילודה בעידן הנוכחי של ירידה עולמית חמורה בילודה. מודגם יחס דואלי לפרחים – יפים וקמלים, משמשים בשמחות ובלוויות.

הסרט אסתטי ונעים לעין: אנשים יפים; דירות יפות; פרחים; עצים בשלל צבעי שלכת במדינת מיין; יופי אורבני של בוסטון. הסרט מעניק חוויית צפיה ותחושת מתמשכת של רווחה.

צפו במקדימון הסרט:

יואב ויכסלפיש ממליץ

על התערוכה “צבע” במוזיאון העיצוב בחולון

ניתן להגדיר את המונח “צבע” במספר אופנים, אבל אין ספק שמפגש עם הצבע הוא חוויה ויזואלית בסיסית ומרכזית עבור כל אדם. התערוכה במוזיאון העיצוב חולון מתייחסת למספר היבטים של הצבע, ולמשמעותו בחיינו. המוצגים בה מעניקים לצבע הקשרים שמעבר לחוויה הוויזואלית, כחלק בתי נפרד של אובייקטים ממשיים, כמו בגדים, דגלים, עבודות קרמיקה, ועוד. הצבע מאפשר להבדיל בין עצמים אשר נראים זהים בשחור-לבן, ולקטלג אותם לפי ההקשר והמשמעות הספציפית.

לצבע שימושים רבים עוד מימי קדם, והתערוכה קושרת בינו לבין סמלים שונים, עיצוב, מיתוג, וטכנולוגיות שונות אשר מייצרות את הצבע כמרכיב חיוני באובייקטים בעלי משמעות חברתית ותרבותית. הטכניקות לייצור צבע כוללות גם עבודת יד, שמקורה בזמנים עברו, לצד ייצור תעשייתי חדשני.

אותות מערכה בתערוכה ״צבע״ במוזיאון העיצוב בחולון
אותות מערכה בתערוכה ״צבע״ במוזיאון העיצוב בחולון

הצבע מייחד את האובייקט ומעניק לו משמעות נוספת. עיטורי המלחמה (“אותות המערכה”) שקיבלו חיילי צה”ל נבדלים זה מזה בצבעים ובעובי הפסים, בהתאם לשנת האירוע. תלבושות קבוצות הכדורגל הינן בעלות מבנה קבוע (חולצה, מכנסיים, נעליים) אבל נבדלות זו מזו בצבעים, שהפכו לחלק מזהות הקבוצות והאוהדים: “אדומים” – הפועל ת”א; “ירוקים” – מכבי חיפה; וכולי.

הצבע הינו אלמנט בסיסי, ודומה שאין צורך להסביר מדוע הוא כל כך משמעותי, ולכן מוקדשת לו תשומת לב רבה בעיצוב מוצרי צריכה, כרזות פרסום, בגדים, תכשיטים, וכמעט כל דבר שניתן להעלות על הדעת.

ביקור בתערוכה בחולון מעניק טעימה קלה מהאפשרויות הגלומות בשימוש בצבע ומטרנדים עכשוויים של שימוש בו. התערוכה כוללת גם פרויקט איור שבו המבקרים מוזמנים לקחת חלק.

התערוכה תוצג עד 31/12     

הפוסט הקודםפזמון על חייל (לא) אלמוני: “אליפלט” מאת נתן אלתרמן וסשה ארגוב
הפוסט הבאהאיש מהחלום (על פי בראשית כד) – סיפור מפרויקט הסיפור התנ”כי
בוגרת האוניברסיטה העברית במתמטיקה ומדעי המחשב, ומוסמכת הטכניון במתמטיקה. עובדת בתעשית המחשבים. למדה בסדנאות לשירה בהנחייתם של דליה רביקוביץ, רבקה מרים, ויעקב בסר. פרסמה ארבעה ספרי שירה: "השקת ספינת צפייה" (2008), "התנסויות" (2012), "בעזרת חברים" (2016), "כח משיכה" (2020). מתרגמת שירים מרוסית ומאנגלית, מפרסמת רשימות ביקורת על ספרי שירה, על סרטים, ועל הצגות תיאטרון. יוזמת ומנחה אירועי שירה.
יליד 1974. בעל תואר שני בפילוסופיה. עיתונאי ספורט ועורך. חובב קולנוע ישראלי.
תחומי הענין הספרותיים שלי מאז ילדותי היו מדע בדיוני ופנטזיה, בתחילת המאה ה-21 גיליתי מחדש את הקומיקס, ובפרט את המנגה והאנימה. קיבלתי תואר ד"ר בפיסיקה מאוניברסיטת תל-אביב, בתחום האסטרופיסיקה. אך מאז שנת 2000 אני עוסק בתחום הסביבה, במסגרת בית הספר לסביבה ולמדעי כדור הארץ באוניברסיטת תל-אביב. כמו כן, עבדתי במרכז הבינתחומי לחיזוי טכנולוגי שליד אוניברסיטת תל-אביב המתמחה בעתידנות.

השאר תגובה

אנו שמחים על תגובותיכם. מנגנון האנטי-ספאם שלנו מייצר לעתים דף שגיאה לאחר שליחת תגובה. אם זה קורה, אנא לחצו על כפתור 'אחורה' של הדפדפן ונסו שוב.

הזן את תגובתך!
הזן כאן את שמך

16 − שבע =