במוצאי-שבת ליל ט’ באב ה-28 ליולי, יקיימו כנס ישראל-שדרות לחברה והמכללה האקדמית ספיר, בשיתוף מרכז תאיר והחברה למתנ”סים, אירוע ייחודי ברחבי הארץ. האירוע “הלילה לא לומדים תורה”, יתקיים במספר מוקדים ונושאו לערב השנה הוא “נצור לשונך מרע”. בכל עיר ישתתפו מרואיינים מגוונים, יקראו קטעים ממגילת איכה ויתקיים שיח בקבוצות. החשיבות בלקיחת חלק באירוע הזה, יוצאת מן הקונוונציה הרגילה של העיסוק בתשעה באב. אכן, רוח הדברים הכללית ברקע הערב, היא הבנת החורבן ולקחיו. הציבור הישראלי מתייחס לנושא תשעה באב, באופן הקשור למסורת העוסקת בחורבן בית המקדש, שאירע לפני שנים רבות. עם זאת, הייחודיות היא הפקת קווים כלליים מאירועי העבר, לקראת הבנתם לנוכח אירועי השעה הנוכחית.

השנה הזו היא הפעם השנייה, בה האירוע מתקיים בנתניה. חשיבות קיומו בעיר כה ייחודית, בה ישנו מרקם מייצג של עם ישראל רבה. בשנה שעברה התקיים אירוע דומה בהנחיית ד”ר לביא, שעסק בנושאים החברתיים העומדים ברוח התקופה. הערב נתן למשתתפים בו את האפשרות לשמוע הרצאות, להבין את רוח היום ולקחת חלק אישי במתרחש באופן ייחודי. הקיץ היה מחאתי וסוער והיכולת לתרגם את הצורך בהבנה מהו “עם ישראל” ומה תפקיד הפרט הבודד על רקע האירועים וכיצד הוא יכול להשמיע את קולו בדרכים נוספות, הביא אפשרות מרעננת לתרגום הבנת החורבן, לקונטקסט עכשווי. נראה כי ניתנה במה לנוכח באירוע, לשאול שאלות ולהעלות את הרהוריו על רקע החברה הישראלית והמתרחש. הלקחים אותם צריך כל יהודי להפיק, נוגעים לא רק בחייו הפרטיים והרהור על הנסיבות שהביאו לחורבן שני הבתים: הבית הראשון, בשל עבודה זרה והבית השני בשל שנאת חינם. הלקחים נוגעים בחשבון הנפש הכללי העוסק במקומו של הפרט בחברה הישראלית היום.

השנה ישתתפו בעיר נתניה אורחים מגוונים, בערב אותו תנחה הד”ר עליזה לביא: עו”ד ציון אמיר, פרופ’ דני גוטווין, ראש עירית נתניה הגב’ מרים פיירברג-איכר, הגב’ מרים פרץ ששכלה את שני בניה אוריאל ואלירז ומר משה קריף. ד”ר לביא, מעניקה לכל דובר את האפשרות הכללית להביע את דעתו, נסיונו ואף זכרונו מן האירועים הייחודיים לו, הרלוונטיים לערב. השילוב בין פעיל חברתי לאם שכולה, פרופ’ באקדמיה ועו”ד מעולם המשפט, כאשר ברקע נוכחת ראש-העיר נתניה שקלטה עלייה רבה ומודעת לממד החברתי, חשוב. ניתן יהיה להסיק ממרקם זה על מהות החברה הישראלית והצורך להבין איש את רעהו, דווקא לנוכח הקשיים ולקיים את חשבון הנפש שאנו זקוקים לו, זמן קצר לפני חודש הסליחות ויום-הכיפורים יום-הדין בו נעשה החשבון הסופי לכל יהודי.

נושא הערב “נצור לשונך מרע”, עומד בבסיס מערכת היחסים שבין אדם לחברו. לשיח ולכנות בהתנהגות בין בני האדם, החברים והמכרים הקרובים, חשיבות לקיום אורח חיים מכובד, תקין ונאות. שיח חיובי, מקדם את חיי האדם ועוזר לו להאמין בטוב הלב הקיים בכל אחד מאתנו. לקח זה חשוב וצריך להיות מיושם בכל ממד בחיים.

השאר תגובה

אנו שמחים על תגובותיכם. מנגנון האנטי-ספאם שלנו מייצר לעתים דף שגיאה לאחר שליחת תגובה. אם זה קורה, אנא לחצו על כפתור 'אחורה' של הדפדפן ונסו שוב.

הזן את תגובתך!
הזן כאן את שמך

3 × 5 =